Φροντίζοντας τον εαυτό μας αναπτερώνουμε την Ελπίδα μας.
Η αγάπη γεννά ελπίδα και η ελπίδα είναι το παράθυρο για τις μελλοντικές δυνατότητες που υπηρετούν τους υψηλότερους σκοπούς της ανθρωπότητας.

Συχνά, το φως της ελπίδας μας, εξασθενεί από την εξωτερική “αταξία” και τα προσωπικά μας νοητικά και συναισθηματικά εμπόδια, όπως ο φόβος, η κρίση, η προκατάληψη και ο αποχωρισμός. Καθώς ασκούμαστε στις ποιότητες της καρδιάς όπως η αγάπη, η φροντίδα, η συμπόνια, η καλοσύνη και η συνεργασία, και γινόμαστε πιο υπεύθυνοι για τις προσωπικές ενεργειακές μας “διαρροές”, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια νέα κατάσταση ελπίδας. Σε αυτή τη νέα κατάσταση μπορούμε να επιλέγουμε να ζούμε σύμφωνα με τις βαθύτερες και αληθινές μας αξίες.

Καθώς περισσότεροι άνθρωποι συνδεόμαστε με τη σοφή καθοδήγηση και τη διαισθητικότητα της καρδιάς μας και εξασκούμαστε στις ποιότητες της αγάπης και της φροντίδας, μπορούμε ατομικά και συλλογικά να βιώσουμε περισσότερη ειρήνη, ευτυχία και ικανοποίηση στη ζωή μας. Αυτό δημιουργεί σημαντική επίδραση όχι μόνο μέσα μας αλλά και σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Η ελπίδα ρέει από τον έναν στον άλλο, και εν τέλει διαχέεται στον Πλανήτη Γη.

Ο κόσμος θα αρχίσει να γίνεται πιο φιλικός, καθώς θα αναβαθμίζουμε τα πρότυπα συμπεριφοράς με τα οποία αλληλεπιδρούμε με τους συνανθρώπους μας. Όσο περισσότερο συμπονετικοί γινόμαστε, όσο πιο επιεικείς και πιο πρόθυμοι είμαστε να αφήσουμε πίσω μας το παρελθόν, τόσο πιο ελπιδοφόρες λύσεις θα μπορούμε να αντλούμε για τις φαινομενικά ανυπέρβλητες προκλήσεις που βιώνουμε. Καθώς μαθαίνουμε να επικοινωνούμε και να συνδεόμαστε ο ένας με τον άλλον, ο πλανήτης Γη ενώνεται και γίνεται πιο φιλόξενος.

Η εμπιστοσύνη μας στη διαισθητική καθοδήγηση της καρδιάς, μας οδηγεί σε υψηλότερες ενεργειακά δυνατότητες και αυξάνει την ικανότητά μας να τις εκδηλώνουμε, μαζί με πολλές άλλες που για καιρό ελπίζαμε να πραγματοποιηθούν. Ανοίγοντας την καρδιά μας ο ένας στον άλλο δημιουργούμε την αίσθηση της ελπίδας και της αισιοδοξίας για το μέλλον. Η αυθεντική και από καρδιάς ελπίδα δημιουργεί ισχυρή μαγνητική έλξη, η οποία ευνοεί την εκδήλωση των επιθυμιών ή και προσευχών μας. Αποτελεί πνευματικό δώρο και αξίζει να κρατήσουμε τη φλόγα της δυνατή.

Για να αναπτερώσουμε την ελπίδα για το μέλλον μας, χρειάζεται να μάθουμε να συνδεόμαστε με τη σοφία της καρδιάς μας, η οποία βρίσκεται μέσα σε όλους μας. Αυτή η σύνδεση, η οποία γεννιέται από την αγάπη και τη φροντίδα, μπορεί να ξεδιπλώσει τις ανώτερες ποιότητες της ζωής που αναζητούμε, όπως η χαρά και η πληρότητα.

Όταν δεσμευόμαστε αληθινά να εκφράζουμε περισσότερο την αγάπη και το ενδιαφέρον μας ο ένας για τον άλλον, τότε μπορεί να αναγεννηθεί η ελπίδα. Και παρόλο που η ελπίδα είναι από μόνη της σημαντική, είναι απαραίτητο να αρχίσουμε, τώρα, να συμβαδίζουμε μαζί της προς τα εμπρός: όχι απλώς να περιμένουμε ότι ελπίζοντας θα έλθουν οι λύσεις από τον ουρανό. Μια καλή αρχή είναι να εκφράζουμε περισσότερο τη φροντίδα και τη συμπόνια προς τους συνανθρώπους μας. Με αυτό τον τρόπο, και παρόλο που στην αρχή μπορεί να φαίνεται δύσκολο, απελευθερώνουμε τα παλαιά πρότυπα αλληλεπίδρασης και υιοθετούμε νέα, πιο λειτουργικά. Γεννηθήκαμε για να αγαπάμε, να σεβόμαστε και να συνεργαζόμαστε μεταξύ μας, και παρόλο που αυτή τη στιγμή δεν είναι εμφανές, η ανθρωπότητα αρχίζει να κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.

Βιώνουμε μια μεταβατική περίοδο, αλλά δεν θα διαρκέσει για πάντα. Προφανώς θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, έως ότου όλο και περισσότεροι από εμάς αποφασίσουμε να ανοίξουμε την καρδιά μας στη συμπόνια και τη φροντίδα: να δημιουργήσουμε έναν διαφορετικό κόσμο από αυτόν που έχουμε γνωρίσει μέχρι τώρα. Σταδιακά, η καρδιά μας θα χορτάσει από το παλιό και θα θέλει να πρωτοστατήσει σε αυτές τις νέες αλλαγές. Μπορούμε να το κάνουμε. Το πιο σημαντικό βήμα είναι να προσθέσουμε περισσότερη καρδιακή ενέργεια και πρόθεση κατά τη συναναστροφή με τους συνανθρώπους μας. Δεν είμαστε κακοί ή καλοί άνθρωποι. Απλώς τώρα αρχίζουμε να ανοίγουμε περισσότερο την καρδιά στη φωτεινή πλευρά μας.

Πηγή:
www.heartmath.org

Εάν πιστεύετε ότι οι φίλοι, η οικογένεια ή και οι συνεργάτες σας θα επωφεληθούν από αυτό το άρθρο, θα εκτιμούσαμε αν θα μπορούσατε να τους το κοινοποιήσετε.

All rights reserved HeartPaedia & Nikolaos Magalios

Θέλεις να αλλάξεις κι όμως συνεχώς το αναβάλεις; Τί είναι αυτό που σε εμποδίζει;

Ήρθε η στιγμή να σου στείλουμε εντελώς δωρεάν, το νέο μας e-book!
"Αναλαμβάνω τον Εαυτό μου"

Αναγνώρισε σήμερα τους λόγους που μας κάνουν να προβάλλουμε αντίσταση στις αλλαγές, και μάθε έυκολα πως να εστιάζεις στα βασικά βήματα της κάθε αλλαγής!