Αρχική Σελίδα / Σχετικά / Ινστιτούτο HeartMath

Ινστιτούτο HeartMath

Από το 1991, όταν ο Doc Childre ίδρυσε το Ινστιτούτο HeartMath, το όραμά μας ήταν να παράσχει εργαλεία, τα οποία θα μας συνδέουν με “την καρδιά αυτού που είμαστε πραγματικά”.

 • Σήμερα, η θεώρηση και η μεθοδολογία του HeartMath έχει εξαπλωθεί σε όλον τον κόσμο, σε ανθρώπους όλων των ηλικιών και των κοινωνικών στρωμάτων, ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν τη ζωή τους, όντες υγιέστεροι, πιο ευτυχισμένοι και πιο ικανοποιημένοι.
 • Το Ινστιτούτο HeartMath (HMI) ερευνά και αναπτύσσει αξιόπιστα επιστημονικά εργαλεία, τα οποία γεφυρώνουν τη σχέση μεταξύ καρδιάς και διανοίας, και βαθαίνουν τη σύνδεση των ανθρώπων με τις καρδιές των άλλων. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να μειώσουν σημαντικά το άγχος, να αυξήσουν την ανακαμψιμότητα και να ξεκλειδώσουν τη φυσική τους διαισθητική καθοδήγηση για να κάνουν καλύτερες επιλογές.
 • Τα απλά, φιλικά προς το χρήστη διανοητικά και συναισθηματικά εργαλεία και οι τεχνικές αυτορρύθμισης του HMI παρέχουν οφέλη στιγμιαία και διαχρονικά. Επιτρέπουν σε όλους τους ανθρώπους να περάσουν σε ανώτερα επίπεδα προσωπικής ισορροπίας, δημιουργικότητας, διαισθητικής διορατικότητας και εκπλήρωσης.
 • Η έρευνα του Ινστιτούτου HeartMath αποτελεί τη βάση για προγράμματα κατάρτισης και εκπαίδευσης παγκοσμίως μεταξύ διαφόρων πολιτισμών. Έχουμε συνεργαστεί με μεγάλες εταιρείες, κυβερνητικούς οργανισμούς και κοινωνικές υπηρεσίες, όλους τους κλάδους του στρατού, σχολεία και πανεπιστήμια, νοσοκομεία και με ευρύ φάσμα επαγγελματιών του τομέα της υγείας και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Θέλουμε να μοιραστούμε την υπόσχεση και την ιστορία του HeartMath με τρόπους που να εμπνέουν και άλλους να ενωθούν μαζί μας, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε έναν κόσμο, ο οποίος να συνδέεται περισσότερο με την καρδιά.

Αρχική Σελίδα / Σχετικά / Σύστημα HeartMath

Σύστημα HeartMath

Το σύστημα του HeartMath προσφέρει ελπίδα για νέες, αποτελεσματικές λύσεις για τα πολλά τρομακτικά προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζει η κοινωνία, αποκαθιστώντας την ισορροπία και μεγιστοποιώντας το δυναμικό του κάθε ατόμου.

 • Δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να διαχειρίζονται τα συναισθήματα και τις συμπεριφορές τους για να μειώνουν το στρες, να αυξάνουν την ανακαμψιμότητα και να ξεκλειδώσουν τη φυσική τους διαισθητική καθοδήγηση ώστε να προβαίνουν σε πιο αποτελεσματικές επιλογές. Αυτό επιτρέπει στους ανθρώπους να περάσουν σε ανώτερα επίπεδα προσωπικής ισορροπίας, δημιουργικότητας, διορατικότητας και υγείας.
 • Έχουν δημοσιευθεί πάνω από 300 αξιολογήσεις ή ανεξάρτητες μελέτες, οι οποίες πιστοποιούν τις τεχνικές ή τα τεχνολογικά επιτεύγματα του HeartMath για την επίτευξη ωφέλιμων αποτελεσμάτων.
 • Θέλουμε να μοιραστούμε την υπόσχεση και την ιστορία του HeartMath με τρόπους οι οποίοι να εμπνέουν και άλλους, ώστε να ενωθούν μαζί μας και να δημιουργήσουμε έναν κόσμο που συνδέεται περισσότερο με την καρδιά.
Αρχική Σελίδα / Σχετικά / Το Όραμα

Το Όραμα

Η δέσμευση του HeartMath είναι να συμβάλει στη δημιουργία αυτών των κρίσιμων συνδέσεων. Όταν αυτές οι συνδέσεις καθιερωθούν, ο κόσμος στον οποίο ζούμε θα μεταμορφωθεί.

 • Οι συνεκτικές, βασισμένες στην καρδιά αλληλεπιδράσεις θα δημιουργήσουν ένα παγκόσμιο πεδίο υψηλότερης δονητικής συνείδησης, αυξάνοντας την ατομική, κοινωνική και παγκόσμια συνοχή και απόκριση. Αυτό θα υποστηρίξει συν-δημιουργίες συμμαχιών και θα προσελκύσει νέες διαισθητικές λύσεις στις προσωπικές μας και τις γενικές προκλήσεις.
 • Το HeartMath μας δείχνει έναν τρόπο να αναδομήσουμε τον κόσμο μας. Παρέχει εργαλεία για να συνδεθούμε με τον εσωτερικό καθοδηγητή μας και χρήσιμα τεχνολογικά βοηθήματα, τα οποία θα μας βοηθήσουν να είμαστε αρκετά ήσυχοι ώστε να τον ακούσουμε.
 • Η έρευνά του μας δείχνει πώς μπορούμε να αποκτήσουμε τη δυνατότητα να γίνουμε κύριοι του εαυτού μας και να βιώσουμε ποιοτικότερο μέλλον. Μαζί, τα εργαλεία, οι τεχνολογίες και η έρευνα, μας επιτρέπουν να αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητές μας ως άτομα και ως είδος, ώστε να υπηρετούμε φροντίζοντας τον πλανήτη μας και τις επόμενες γενιές.

Όραμα, Αποστολή & Σκοπός:

Μια παγκόσμια αλλαγή βρίσκεται σε εξέλιξη και οι άνθρωποι διαισθάνονται ότι περιλαμβάνει και τη βαθύτερη σχέση με την καρδιά τους. Αυτή η επιθυμία για βαθύτερη καρδιακή σύνδεση αποτελεί αυξανόμενη κίνηση προς την οποία έλκονται οι άνθρωποι από εσωτερική, διαισθητική ή συνειδησιακή ώθηση, ώστε να ακούσουν περισσότερο την καρδιά τους και να συνδεθούν με τον εσωτερικό τους καθοδηγητή.

 • Η φωνή ή τα συναισθήματα της καρδιάς αναφέρονται σε γραπτά και διδασκαλίες εδώ και χιλιετίες. Το HeartMath υπάρχει για να βοηθήσει άτομα, οργανώσεις και την παγκόσμια κοινότητα να ενσωματώσουν την νοημοσύνη της καρδιάς στην καθημερινή τους εμπειρία της ζωής.
 • Όταν οι άνθρωποι αναφέρουν ότι μιλούν από καρδιάς, ότι συνδέονται με ή ακολουθούν την καρδιά τους, υπάρχει αυξημένη (ενέργεια) συνειδητοποίηση(ς) της σημαντικότητας των ευφυών καρδιακών μηνυμάτων, ως προς τη διάκριση και τις επιλογές τους στη ζωή.
 • Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν βιώσει τη διευρυμένη παγκόσμια συνείδηση και αισθάνονται την εσωτερική ανάγκη για βαθύτερη αντήχηση και καλλιέργεια του πνεύματος, η οποία προέρχεται από καρδιακές συνδέσεις. Αυτές οι συνδέσεις μπορεί να είναι μεταξύ της καρδιάς και του νου του ίδιου ατόμου ή μεταξύ ανθρώπων που προσπαθούν να αναπτύξουν την κοινότητα μέσω αλληλεπιδραστικής συνεργασίας.
 • Η αποστολή του Ινστιτούτου HeartMath είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να φέρουν τα φυσικά, πνευματικά και συναισθηματικά τους συστήματα σε ισορροπημένη ευθυγράμμιση με την ευφυή καθοδήγηση της καρδιάς τους. Αυτό ανοίγει το μονοπάτι ώστε να γίνουν άτομα, τα οποία λειτουργούν από καρδιάς, επιλέγουν τον δρόμο της αγάπης και επιδεικνύουν συμπονετική φροντίδα για την ευημερία των ίδιων, των άλλων και του πλανήτη Γη.
 • Το Ινστιτούτο HeartMath δεσμεύεται να βοηθήσει στην ενεργοποίηση της καρδιάς της ανθρωπότητας. Πιστεύουμε ότι όταν ευθυγραμμίζουμε και συνδέουμε την καρδιά και το νου μας και συνδεθούμε με τους άλλους, αφυπνίζουμε τις υψηλότερες νοητικές, συναισθηματικές και πνευματικές ικανότητες, οι οποίες συχνά βρίσκονται σε αδράνεια.
 • Στο HMI φιλοδοξούμε να ασκούμε πάντα τις δραστηριότητές μας με πάθος, συμπόνια και εγκάρδια επιθυμία να μεταμορφώσουμε τη ζωή των ανθρώπων. Αυτό συμβαδίζει με την επιθυμία μας να βοηθήσουμε στην εισαγωγή μίας εποχής με συνεχώς διευρυνόμενη νοημοσύνη της καρδιάς. Η έρευνα, η κατάρτιση και τα τεχνολογικά βοηθήματα του HeartMath αποσκοπούν στην καθοδήγηση ολόκληρης της ανθρωπότητας προς την αξιοποίηση του πλήρους δυναμικού της, με βάση τις ιδιότητες της καρδιάς, ως έφοροι των μελλοντικών γενεών και του πλανήτη μας.

Θέλουμε να μοιραστούμε την υπόσχεση και την ιστορία του HeartMath με τρόπους που να εμπνέουν και άλλους να ενωθούν μαζί μας για να δημιουργήσουμε έναν κόσμο, ο οποίος να συνδέεται περισσότερο μέσω της καρδιάς.

Αρχική Σελίδα / Σχετικά / Η Οικογένεια Του HeartMath

Η Οικογένεια Του HeartMath

Καθώς περισσότεροι από εμάς συνεργαζόμαστε και συνδεόμαστε καρδιακά, μπορούμε μαζί να διαμορφώσουμε έναν πιο συμπονετικό κόσμο, γεμάτο με αληθινή φροντίδα και αρμονικές αλληλεπιδράσεις.

Το HeartMath γεννήθηκε μέσα από την βαθιά αίσθηση φροντίδας για τους ανθρώπους και τον πλανήτη μας, και την επιθυμία να αναπτυχθούν αποτελεσματικές και μετρήσιμες μέθοδοι και τεχνολογικά βοηθήματα, τα οποία να βοηθούν τους ανθρώπους να διαχειρίζονται τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά τους.
 • Η οικογένεια του HeartMath περιλαμβάνει το μη κερδοσκοπικό Ινστιτούτο HeartMath και την εταιρεία HeartMath Inc. και φυσικά πάνω από 8.000 πιστοποιημένους εκπαιδευτές, επαγγελματίες υγείας και συμβούλους.
 • Μαζί υπηρετούμε ανθρώπους όλων των ηλικιών και κοινωνικών στρωμάτων σε ολόκληρο τον κόσμο.
 • Η έρευνα του HeartMath σχετικά με την προσωπική, κοινωνική και παγκόσμια συνοχή δείχνει τον τρόπο με τον οποίον μπορούμε να αποκτήσουμε μεγαλύτερη δυνατότητα να διευθύνουμε το μέλλον μας και την ποιότητα της ζωής μας. Καθώς περισσότεροι από εμάς συνεργαζόμαστε και συνδεόμαστε καρδιακά, μπορούμε μαζί να διαμορφώσουμε έναν πιο συμπονετικό κόσμο, γεμάτο με αληθινή φροντίδα και αρμονικές αλληλεπιδράσεις.
Μάθετε Περισσότερα

HeartPaedia

Μάθετε Περισσότερα

Η Πρόκληση Σου