Προγράμματα

Πρόγραμμα 5+1 Συνεδριών

Πώς θα ήταν η ζωή σου αν μπορούσες να διαχειρίζεσαι τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου, ιδίως όταν το έχεις ανάγκη;

Ζούμε σε περίοδο αλλεπάλληλων προκλήσεων.

Οι καθημερινές προκλήσεις πυροδοτούν επαναλαμβανόμενα τον πρωτόγονο μηχανισμό επιβίωσης, με αποτέλεσμα να είμαστε σε συνεχή κατάσταση υπερδιέγερσης και άγχους. Αυτή η κατάσταση εξαντλεί τα φυσικά και ψυχικά αποθέματα του οργανισμού μας, με αποτέλεσμα να στερούμαστε συναισθηματικής ισορροπίας και διανοητικής διαύγειας.

Τι είναι το Πρόγραμμα «5+1 Συνεδριών»;

Το Πρόγραμμα «5+1 Συνεδριών» είναι ένα εξατομικευμένο, ταχύρρυθμο κι αποτελεσματικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Κορυφαίας Απόδοσης (Peak Performance Training), το οποίο αποτελεί σύνθεση του Νικολάου Μαγαλιού B.A., B.S.

Βασίζεται στη μέθοδο του Ιδρύματος HeartMath, στη Βιοανάδραση (Biofeedback), τον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό (NLP) και σε Ασκήσεις Κορυφαίας Απόδοσης.

Αφορμή για τη δημιουργία του απετέλεσε η ανάγκη υποστήριξης πρωταθλητών διαφόρων αθλημάτων, οι οποίοι επρόκειτο να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα. (μάθετε περισσότερα), ενώ την ίδια χρονιά δοκιμάστηκε με επιτυχία, στη θεατρική ομάδα του Αλέξη Γεωργούλη (μάθετε περισσότερα).

Έκτοτε, εφαρμόστηκε σε ποικίλες ηλικιακές και επαγγελματικές ομάδες, και αναμορφώθηκε αρκετές φορές μέχρι να λάβει τη σημερινή του μορφή.

Προσφέρει στους εκπαιδευόμενους τη δυνατότητα να γνωρίσουν πρακτικές κι αποτελεσματικές τεχνικές διαχείρισης των συναισθημάτων, απελευθέρωσης της ψυχικής και σωματικής έντασης και εστίασης της προσοχής.

Η βασική τεχνική του προγράμματος υποστηρίζεται από εκατοντάδες δημοσιευμένες και αξιολογημένες επιστημονικές μελέτες των τελευταίων 30 ετών. Στοχεύει στην ανάπτυξη της «Καρδιακής Συνοχής» (Cardiac Coherence): ιδανική κατάσταση, κατά την οποία η καρδιά, οι σκέψεις και τα συναισθήματα ευθυγραμμίζονται και συγχρονίζονται.

Η καρδιακή συνοχή συμβάλλει στην αναβάθμιση της ψυχικής και σωματικής υγείας, με αποτέλεσμα η ζωή να είναι πιο ευχάριστη και λειτουργική, έμφορτη νοήματος και χαράς.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της μεθόδου είναι ότι η πρόοδος του εκπαιδευόμενου επιβεβαιώνεται με μετρήσιμα αποτελέσματα.

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο που θέλει να απελευθερώνει αποτελεσματικά αρχικά τις καθημερινές εντάσεις και το στρες και βαθμιαία τα καταπιεσμένα συναισθήματα και αναμνήσεις του. Να επικοινωνεί από καρδιάς και να αποδίδει καλύτερα σε κάθε τομέα της ζωής του.
Έχει ήδη εφαρμοστεί με μεγάλη επιτυχία σε στελέχη επιχειρήσεων, αθλητές, μαθητές, καθώς και σε ανθρώπους που επέλεξαν να ανταποκρίνονται με επιτυχία στις καθημερινές προκλήσεις της ζωής.

Ποια είναι τα οφέλη

Προσωπικά:
  • Βελτίωση της υγείας και της διάθεσης.
  • Ανάπτυξη της Συναισθηματικής Νοημοσύνης (E.Q.).
  • Αποτελεσματικότερη διαχείριση του στρες και των συναισθημάτων.
Διαπροσωπικά:
  • Αυξημένη επίγνωση και κατανόηση των συναισθημάτων του συνομιλητή.
  • Αυξημένη ικανότητα βαθύτερης σύνδεσης με κάθε συνομιλητή.
  • Αποτελεσματικότερη διαχείριση των συναισθημάτων στις διαπροσωπικές σχέσεις.

Πρόγραμμα

5+1 Συνεδριών

Η Εκπαιδευτική Διαδικασία

Η εκπαιδευτική διαδικασία είναι εξατομικευμένη και επιφέρει μετρήσιμα αποτελέσματα.

Με τη χρήση της συσκευής Ηλεκτροκαρδιακής Βιοανάδρασης απεικονίζεται η Μεταβλητότητα του Καρδιακού Ρυθμού (ΜΚΡ) [Heart rate variability (HRV)], καθώς και άλλες τρεις παράμετροι της καρδιάς. Ο εκπαιδευόμενος συνδέεται στη συσκευή και παρακολουθεί στην οθόνη, σε πραγματικό χρόνο, τη διακύμανση της ΜΚΡ. Με την καθοδήγηση του Νικόλαου Μαγαλιού (HeartMath Certified Trainer& Practitioner) μαθαίνει τον τρόπο να παρεμβαίνει στη διαδικασία και να μεταβάλλει, κατά βούληση, τον καρδιακό ρυθμό προς όφελός του.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι πιο ήρεμος και να διαχειρίζεται αποτελεσματικά τα συναισθήματά του. και αναμορφώθηκε αρκετές φορές μέχρι να λάβει τη σημερινή του μορφή.

Αξίζει να τονίσουμε ότι πρόκειται για ατομική εκπαιδευτική διαδικασία, η οποία προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε εκπαιδευόμενου: εκτός από τον βασικό εκπαιδευτικό κορμό, επιλέγουμε τις κατάλληλες αναπνευστικές τεχνικές, σωματικές και νοητικές ασκήσεις, ηχητικές συχνότητες συγχρονισμού των εγκεφαλικών ημισφαιρίων κ.α.

Τελικός σκοπός του προγράμματος είναι η ανάπτυξη της καρδιακής συνοχής, ώστε να είμαστε ικανοί να απελευθερώνουμε την ψυχική και σωματική ένταση και ιδιαίτερα το στρες, να διαχειριζόμαστε τα συναισθήματά μας και να διατηρούμε την εστίαση της προσοχής μας.

Πρόγραμμα

5+1 ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ

Είπαν για το Πρόγραμμα

Επιπλέον Προγράμματα

Το Πλεονέκτημα της Ανάκαμψης

«Το Πλεονέκτημα της Ανάκαμψης» είναι ένα επιτυχημένο διεθνές σεμινάριο του HeartMath, σχεδιασμένο να ενισχύσει τη φυσική μας ..

Ο Δρόμος της Διανοίας (NLP)

Όπως στον υπολογιστή, έτσι και στον νου, έχουμε το δικαίωμα να απεγκαταστήσουμε τα προγράμματα που είναι άχρηστα και επιβλαβή και ..

Η Τέχνη της Συμφιλίωσης

Είναι ένα ιδιαίτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο προσφέρει το θεωρητικό υπόβαθρο και τα κατάλληλα ψυχοθεραπευτικά εργαλεία με σκοπό ..