Αρχική Σελίδα / Προγράμματα / Ατομικές Συνεδρίες

Ατομικές Συνεδρίες

Σύμφωνα με την επιστημονική έρευνα και τις κλινικές δοκιμές του HeartMath®, υπάρχουν συγκεκριμένα ερεθίσματα ή καταστάσεις, τα οποία προκαλούν ή επιδεινώνουν το στρες.

Οι κύριοι παράγοντες του στρες:

Αν και όλοι μας ανησυχούμε περιστασιακά, το καθημερινό διάχυτο άγχος, υποβαθμίζει την ποιότητα της ζωής μας, προκαλώντας προβλήματα σε σωματικό, ψυχικό και κοινωνικό επίπεδο.

Οι περισσότεροι υποβαθμίζουμε το διάχυτο άγχος αφ’ ενός επειδή δεν είναι έντονο και αφ’ ετέρου διότι είναι η «φυσιολογική» μας κατάσταση. Και παρόλο που μπορούμε να διεκπεραιώνουμε τις καθημερινές μας υποχρεώσεις, μας υποσκάπτει, συνεχώς και αδιόρατα, τα θεμέλια της υγείας μας.

Η εποχή μας χαρακτηρίζεται από τις αλλεπάλληλες καθημερινές υποχρεώσεις και τις υπερβολικές επιθυμίες. Η ψυχική ισορροπία είναι πολύ εύθραυστη, ιδιαίτερα για όσους, εκτός από τη διαχείριση της πολυάσχολης καθημερινότητας, έρχονται αντιμέτωποι με καταιγισμό πληροφοριών: τηλεφωνήματα, μηνύματα, ι-μέιλ, ειδήσεις, εκδηλώσεις, κ.ά.

Σύμφωνα με τον ορισμό του HeartMath, η συναισθηματική αναστάτωση αποτελεί συνδυασμό των συναισθημάτων ματαιότητας, αγωνίας και απελπισίας και μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες, μήνες ή και περισσότερο, υποβαθμίζοντας τη ζωή μας και τη ζωή των άλλων.

Σε όλη τη διάρκεια μελέτης του στρες και των αιτιών του από το HeartMath, το άγχος στον εργασιακό χώρο, εμφανίζεται στις κορυφαίες θέσεις. Αυτό τεκμαίρεται από την πληθώρα των ανθρώπων που προσεγγίζουν το HeartMath για βοήθεια, αλλά και το πλούσιο διεθνές ερευνητικό έργο σε χιλιάδες συμμετέχοντες και εκατοντάδες επιστημονικές μελέτες.

Σε μια αναφορά των Ηνωμένων Εθνών το 1992, το εργασιακό άγχος αναφέρθηκε ως η ασθένεια του 20ού αιώνα. Έχει γίνει τόσο διαδεδομένη και τόσο σοβαρή που περιγράφεται από τον Διεθνή Οργανισμό Εργατικού Δυναμικού των Ηνωμένων Εθνών ως «παγκόσμια επιδημία», η οποία δεν κάνει διακρίσεις μεταξύ εθνών ή επαγγελμάτων.

Σύμφωνα με το ερευνητικό έργο, το στρες είναι η κύρια αιτία των διαταραγμένων προτύπων ύπνου. Ευθύνεται για τη βραχυπρόθεσμη και τη χρόνια αϋπνία. Ο επαρκής ύπνος σε τακτική βάση είναι τόσο απαραίτητος για την υγεία και την ευημερία μας, όσο ο αέρας που αναπνέουμε.

Η σωστή ανάπαυση είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της οξυδέρκειας, της συναισθηματικής ισορροπίας και της σωματικής λειτουργίας. Αντίθετα, ο ανεπαρκής ύπνος αφ’ ενός είναι ιδιαίτερα επιζήμιος για την υγεία μας, αφ’ ετέρου τροφοδοτεί το στρες, δημιουργώντας έτσι έναν φαύλο κι εξαιρετικά επιζήμιο κύκλο.

Πέρα από τη φροντίδα του εαυτού μας μέσω της διατροφής, της άσκησης και της σωστής ανάπαυσης, πόση προσοχή δίνουμε στην ενεργειακή μας θρέψη;

Πολλοί ερευνητές λένε ότι οι σκέψεις και τα συναισθήματά μας είναι τόσο σημαντικά όσο τα ποτά και τα τρόφιμα που καταναλώνουμε, και ότι η πνευματική και συναισθηματική μας «δίαιτα» καθορίζει τα ενεργειακά μας επίπεδα, την υγεία και την ευεξία, περισσότερο από όσο αντιλαμβανόμαστε.

Το HeartMath μας εστιάζει στην ανάπτυξη των ανανεωτικών συναισθημάτων, όπως η ευγνωμοσύνη και η συμπόνια, τα οποία ενισχύουν το ενεργειακό μας συστήματα και θρέφουν το σώμα μας σε κυτταρικό επίπεδο.

Καθώς αγωνιζόμαστε να ανταπεξέλθουμε στις καθημερινές μας προκλήσεις, αδιαφορώντας για τα σημάδια της κατασπατάλησης των ενεργειακών μας αποθεμάτων, οδεύουμε σταθερά προς τη σωματική και την ψυχική κατάρρευση.
Αυτή η συνεχής υπέρβαση των ορίων της αντοχής μας, χωρίς την απαραίτητη σωματική και ψυχική θρέψη και ανάπαυση, και μάλιστα δίχως την εφαρμογή κάποιας δοκιμασμένης μεθοδολογίας όπως αυτής του HeartMath, είναι γνωστή ως υπερκόπωση.
Εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο υποφέρουν από υπερκόπωση, οι οποίοι λόγω σωματικής επιβάρυνσης ή ψυχικής εξουθένωσης, δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της ζωής.

Η Εκπαιδευτική Διαδικασία:

 • Η εκπαιδευτική διαδικασία είναι βραχυπρόθεσμη κι αποτελεσματική, και βασίζεται στη μεθοδολογία και στον τεχνολογικό εξοπλισμό του HeartMath.
  Επίσης, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε πελάτη, χρησιμοποιούμε συχνότητες ημισφαιρικού συγχρονισμού, αναπνευστικές τεχνικές, σωματικές κινήσεις, τεχνικές σωματικής ψυχοθεραπευτικής κλπ.
 • Ο σκοπός αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να παράσχει στους εκπαιδευόμενους, επιστημονικά τεκμηριωμένες τεχνικές, με σκοπό την απελευθέρωση των εξαντλητικών συναισθημάτων και την ενεργοποίηση των ευεργετικών. Με αυτόν τον τρόπο, αναβαθμίζεται η σωματική και ψυχική κατάσταση, αυξάνεται η καρδιακή συνοχή και η ζωή είναι έμφορτη νοήματος και χαράς.
 • Η εκπαιδευτική διαδικασία είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική και ολοκληρώνεται μόνο σε πέντε συν μία (5+1) προσωπικές συνεδρίες.
 • Αρχικά, αναλύουμε τις προκλήσεις της ζωής σας και κατόπιν ορίζουμε τη στρατηγική που θα ακολουθήσουμε. Σας δίνουμε απλές και συγκεκριμένες οδηγίες, ώστε να ανασχέσουμε την ενεργειακή διαρροή και να αναπτύξουμε τα ανανεωτικά συναισθήματα. Βαθμιαία, αναβαθμίζουμε την ενεργειακή μας κατάσταση, επικοινωνούμε βαθύτερα με τον Εαυτό και τους συνανθρώπους μας, είμαστε πιο εστιασμένοι, αποδοτικοί ήσυχοι και χαρούμενοι!
 • Η επιτυχής έκβαση του προγράμματος, βασίζεται στην προσωπική κι εκπαιδευτική πείρα του Νικολάου Μαγαλιού, πιστοποιημένου εκπαιδευτή και θεραπευτή του HeartMath, ο οποίος είναι μέλος, ασκείται και διδάσκει τη μεθοδολογία του εν λόγω ινστιτούτου από το 2004. Είναι επίσης πιστοποιημένος στην Νευροανάδραση (Neurofeedback), στο Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό (NLP), την Ύπνωση κ.α. Ο δεύτερος λόγος επιτυχίας έγκειται στη χρήση της μεθοδολογίας του HeartMath και άλλων τεχνικών σε συνδυασμό με καινοτόμες επιστημονικές συσκευές (ElectroCardioGram & ElectroDermal Biofeedback), ο οποίες καθρεπτίζουν λειτουργίες του Αυτόνομου Νευρικού Συστήματος (ΑΝΣ), καθοδηγώντας μας με απόλυτα ακριβή τρόπο προς την επιτυχία.

Η Λύση:

Σύμφωνα με τα ερευνητικά προγράμματα του HM, μια πολύ αποτελεσματική μέθοδος για την απελευθέρωση από το διάχυτο άγχος είναι η σύνδεση με την νοημοσύνη της καρδιάς και η επίτευξη της καρδιακής συνοχής. Χρησιμοποιώντας μια απλή και αποτελεσματική τεχνική, η οποία ονομάζεται Καρδιακή Αναπνοή (Heart-Focused Breathing®), μπορείτε με φυσικό τρόπο να συγχρονίσετε το Αυτόνομο Νευρικό Σύστημα και τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ καρδιάς κι εγκεφάλου. Οι επαναλαμβανόμενες κλινικές δοκιμές μας, με συμμετέχοντες όλων των ηλικιών, παρουσιάζουν βελτιώσεις, σχεδόν αμέσως, καθώς και μακροπρόθεσμα οφέλη στους τακτικά ασκούμενους.

Λύση για το Διάχυτο Άγχος

Σύμφωνα με τα ερευνητικά προγράμματα του HM, μια πολύ αποτελεσματική μέθοδος για την απελευθέρωση από το διάχυτο άγχος είναι η σύνδεση με την νοημοσύνη της καρδιάς και η επίτευξη της καρδιακής συνοχής. Χρησιμοποιώντας μια απλή και αποτελεσματική τεχνική, η οποία ονομάζεται Καρδιακή Αναπνοή (Heart-Focused Breathing®), μπορείτε με φυσικό τρόπο να συγχρονίσετε το Αυτόνομο Νευρικό Σύστημα και τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ καρδιάς κι εγκεφάλου. Οι επαναλαμβανόμενες κλινικές δοκιμές μας, με συμμετέχοντες όλων των ηλικιών, παρουσιάζουν βελτιώσεις, σχεδόν αμέσως, καθώς και μακροπρόθεσμα οφέλη στους τακτικά ασκούμενους.

Λύση για τη Συναισθηματική Αναστάτωση

Οι ερευνητές του HM διαπίστωσαν ότι ένας από τους πρωταρχικούς συντελεστές της συναισθηματικής αναστάτωσης των συμμετεχόντων ήταν η σημασία που απέδιδαν στις εργασίες, τις περιστάσεις και τις συναντήσεις τους. Δεν τους αναστάτωναν οι προκλήσεις που αντιμετώπιζαν, αλλά η σημασία που απέδιδαν σε αυτές, οι οποία τους προκαλούσε τόσο μεγάλη απογοήτευση και έλλειψη ενέργειας. Η λύση που προέκυψε ως ερευνητικό συμπέρασμα, ήταν να είναι να εκπαιδευτούν οι άνθρωποι στο πώς να «αφαιρούν τη σημασία» από τα περιστατικά.
Οι συμμετέχοντες στη μελέτη, οι οποίοι βίωναν κάποιο εξαντλητικό συναίσθημα, όπως απογοήτευση, φόβος ή άγχος σε σχέση με κάτι στη ζωή τους, έλαβαν την οδηγία να το αντικαταστήσουν, συνειδητά, με ένα ανανεωτικό, όπως φροντίδα, συμπόνια ή αγάπη. Για τους περισσότερους συμμετέχοντες, αυτή η διαδικασία είχε σημαντικό και ταχύτατο αντίκτυπο, επιφέροντας ανακούφιση και εσωτερική ηρεμία.

Λύση για το Εργασιακό Στρες

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, ο βαρύς φόρτος, τα πολύ μικρά διαλείμματα, οι υπερβολικές ώρες, η ανασφάλεια, η ανεπαρκής επικοινωνία και συνεργασία, συμβάλουν στη διατήρηση του εργασιακού στρες σε υψηλά επίπεδα. Ωστόσο, οι ερευνητές του HM ανακάλυψαν και κάτι ακόμη: τα επίπεδα του στρες αυξάνονται από τις αντιλήψεις των εργαζομένων σχετικά με τα εργασιακά θέματα και επιπρόσθετα από τις συναισθηματικές τους αντιδράσεις σε αυτές τις αντιλήψεις.
Σε μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές του HM, ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες, όταν αντιλαμβάνονταν την ύπαρξη κάποιου εξαντλητικού συναισθήματος, να το αναπλήρωναν με κάποιο ανανεωτικό. Μόλις οι συμμετέχοντες πραγματοποιούσαν αυτήν τη μετακίνηση τότε συνέβαινε κάτι καταπληκτικό: σχεδόν όλοι βίωναν αμέσως αίσθηση ανακούφισης ή ευεξίας ή τουλάχιστον αισθάνονταν καλύτερα από ότι πριν από την συναισθηματική μετακίνηση.

Πολύ σύντομα οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ανεξάρτητα από το ποιο ήταν το ευχάριστο συναίσθημα, συνέβαινε αξιοσημείωτη αλλαγή στα πρότυπα του καρδιακού τους ρυθμού.

Λύση για την Αϋπνία

Σύμφωνα με τους ερευνητές του HM το στρες απορυθμίζει τον καρδιακό ρυθμό μας, και όταν η καρδιά είναι εκτός συγχρονισμού, τα φυσιολογικά πρότυπα ύπνου μπορούν να διαταραχθούν.
Η συνοχή είναι κατάσταση διανοητικού, συναισθηματικού και σωματικού συγχρονισμού και ισορροπίας. Μας επιτρέπει να ανανεώνουμε και να διατηρούμε την ενέργειά μας, να ελαχιστοποιούμε την κόπωση και την εξάντληση, να βελτιώνουμε τις ψυχικές ικανότητες και τον ύπνο μας. Επιτρέπει σε όλα μας τα συστήματα να λειτουργούν σωστά και βελτιώνει την ικανότητά τους να κατανέμουν και να διατηρούν την ενέργεια στις καθημερινές μας δραστηριότητες.
Έτσι, σύμφωνα με τους ερευνητές, η ικανότητα ανανέωσης, συντήρησης και αποτελεσματικής διαχείρισης της ενέργειας, αυξάνει την ικανότητα επαναφοράς του συστήματός μας για καλύτερο ύπνο.

Λύση για την Ενέργεια

Το σώμα μας είναι ένα καταπληκτικό ενεργειακό σύστημα, το οποίο συνεχώς δαπανά, αναπληρώνει και αποθηκεύει ενέργεια. Σύμφωνα με το ερευνητικό έργο του HM, μπορούμε να αναβαθμίσουμε το ενεργειακό επίπεδό μας, αναλαμβάνοντας τη διαχείριση των συναισθημάτων μας και εδραιώνοντας τη συνοχή στον καρδιακό μας ρυθμό. Οι μελέτες του HM αποκάλυψαν ότι εξαντλητικά συναισθήματα όπως ο θυμός και το άγχος προκαλούν ασταθή και ανισσόροπα πρότυπα καρδιακού ρυθμού ενώ ανανεωτικά συναισθήματα όπως η συμπόνια ή η εκτίμηση προκαλούν ομαλά και ισορροπημένα πρότυπα.

Τα εξαντλητικά συναισθήματα αποστραγγίζουν την ενέργειά μας, στερώντας την από τις σωματικές διαδικασίες, ιδιαίτερα του ανοσοποιητικού συστήματος, και θέτοντας εν τέλει την υγεία μας σε κίνδυνο.
Αντίθετα, μια απλή πράξη συμπόνιας ή ευγένειας για κάποιον που έχει ανάγκη ή το αίσθημα εκτίμησης ή ευγνωμοσύνης προς κάποιο αγαπημένο πρόσωπο, μας προκαλεί χαρά και ανάταση.

Λύση για την Υπερκόπωση

Κάθε ένας από εμάς διαθέτει την απαραίτητη εσωτερική ενέργεια, η οποία είναι διαθέσιμη όπου ζητηθεί: από τα μικρότερα καθήκοντα έως τις πιο δύσκολες εργασίες. Αυτό φυσικά προϋποθέτει ότι όλα τα ψυχικά και σωματικά μας συστήματα λειτουργούν σωστά και ότι είμαστε ανακάμψιμοι. Σύμφωνα με το HM, ανακαμψιμότητα είναι η ικανότητα να είσαι προετοιμασμένος για, να προσαρμόζεσαι σε, και να μπορείς να συνέρχεσαι από το στρες, τις προκλήσεις και τις αντιξοότητες.
Φροντίστε τον εαυτό σας και τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν.

Από το 1991 έως σήμερα, ο απώτερος στόχος της επιστημονικής έρευνας του HM, σχετικά με το άγχος, τα συναισθήματα και τις αλληλεπιδράσεις καρδιάς κι εγκεφάλου, είναι η εύρεση τρόπων ώστε οι άνθρωποι όλων των ηλικιών να μπορούν να βελτιώνουν τη ζωή τους μέσω της αυτοφροντίδας. Σύμφωνα με τα ερευνητικά ευρήματα, δύο μορφές αυτοφροντίδας, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους που βιώνουν υπερκόπωση, είναι η καρδιακή συνοχή και η διαχείριση των συναισθημάτων.

Τα Οφέλη:

Όταν είμαστε σε κατάσταση συνοχής, τότε ευεργετούμε τον Εαυτό μας και τους άλλους: είμαστε υγιέστεροι, αισθανόμαστε, σκεπτόμαστε και κοιμόμαστε καλύτερα, εργαζόμαστε αποδοτικότερα και να βελτιώνονται οι επικοινωνιακές μας δεξιότητες. Η εκμάθηση διαχείρισης του στρες μπορεί πραγματικά να μεταμορφώσει τη ζωή μας.
Τα ακόλουθα, τα οποία προκύπτουν ύστερα από πολυετείς μελέτες, είναι ορισμένα από τα βασικά οφέλη της μείωσης του στρες.

Οφέλη από την απελευθέρωση του διάχυτου άγχους
 • Μείωση των ορμονών του στρες.
 • Αύξηση του ενεργειακού επιπέδου.
 • Ισχυρότερες, πιο ικανοποιητικές σχέσεις.
 • Μείωση αρνητικών σκέψεων και εστίασης στα αρνητικά σενάρια.
 • Βελτίωση της ποιότητας ζωής.
Οφέλη θετικής ενέργειας
 • Η ενέργεια που χρησιμοποιείται για θετικούς σκοπούς ανανεώνεται.
 • Φαίνεστε και αισθάνεστε διανοητικά, σωματικά, συναισθηματικά υγιέστεροι.
 • Μειώνονται οι επιδράσεις της γήρανσης.
Οφέλη από τον αναζωογονητικό ύπνο
 • Ψυχοφυσιολογική ανανέωση: έτοιμοι για μια καινούργια μέρα.
 • Αυξημένη διανοητική συνείδηση, συγκέντρωση, εστίαση.
 • Σώμα ενεργό και σε εγρήγορση: μειωμένες πιθανότητες ατυχημάτων.
 • Βελτιωμένη μνήμη.
 • Μειωμένος κίνδυνος ασθένειας.
Οφέλη από την απελευθέρωση της υπερκόπωσης
 • Μεγαλύτερη σαφήνεια για το τι μπορείτε να επιτύχετε.
 • Εμπειρία αισθημάτων ανακούφισης και ηρεμίας.
 • Γίνεστε περισσότερο κατανοητικοί – με τον εαυτό σας και τους άλλους.
 • Εκτίμηση για όσα έχουν περισσότερη σημασία

Επιπλέον Προγράμματα

Το Μονοπάτι της Καρδιάς

Πρόκειται για απλή, αποτελεσματική και βραχυπρόθεσμη εκπαιδευτική διαδικασία, η οποία αποσκοπεί στη σύνδεση με τον Εαυτό μας ..

Το Πλεονεκτήμα της Ανάκαμψης

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα εξαιρετικής αποτελεσματικότητας. Παρέχει σύνολο δεξιοτήτων, οι οποίες είναι εύκολες στη μάθηση, την ..

Heartpaedia Webinars

Παρακολουθήστε μερικά ή και όλα τα διαδικτυακά σεμινάρια του HeartPaedia, οπού διατίθενται σε διάφορα θέματα και παρέχουν μερικές από τις καλύτερες ..