Αρχική Σελίδα / Προγράμματα / Το Μονοπάτι της Καρδιάς

Το Μονοπάτι της Καρδιάς

“Πολλοί ‘ν’ οι δρόμοι πο’ χει ο νούς” μας λέει ο Διονύσιος Σολωμός.

Πολύπλοκοι τρόποι, λεπτομερείς οδηγίες, ακατάπαυστες τεχνικές, επίπεδα … δρόμοι άπειροι, πολύπλοκοι κι ανεξάντλητοι. Και είναι εύκολο να χαθούμε ανάμεσα στις προκλήσεις της ζωής, όταν βασιζόμαστε μόνο στη διάνοια και τον ορθολογισμό.

Ύστερα από δέκα χρόνια εξάσκησης και διδασκαλίας στη μεθοδολογία του HeartMath® καθώς και σε άλλες σχολές και μεθοδολογίες, ο Νικόλαος Μαγαλιός, δημιούργησε το πρόγραμμα: «Το Μονοπάτι της Καρδιάς».

Η Εκπαιδευτική Διαδικασία:

 • Πρόκειται για απλή, αποτελεσματική και βραχυπρόθεσμη εκπαιδευτική διαδικασία, η οποία αποσκοπεί στη σύνδεση με τον Εαυτό μας.
 • Πρόκειται για διαδικασία επανασύνδεσης με την καρδιά μας και τις ποιότητές της, η οποία ολοκληρώνεται σε τρείς κύκλους – σεμινάρια.
 • Ο εκπαιδευόμενος, με την καθοδήγηση του εκπαιδευτή, την εφαρμογή απλών τεχνικών και με τη χρήση ειδικών εκπαιδευτικών συσκευών, μαθαίνει πώς να ενεργοποιεί την αναπνοή και τα συναισθήματά του, ώστε να εισέρχεται σε κατάσταση καρδιακής συνοχής.
 • Επιπλέον, με τη χρήση μουσικής και ειδικών συχνοτήτων, επιτυγχάνεται η εξισορρόπηση των εγκεφαλικών ημισφαιρίων και η βαθειά ψυχοσωματική χαλάρωση.
«Το Μονοπάτι της Καρδιάς»
 • εμπνέεται
  απ’ την παράδοση και ιδιαίτερα από την αρχαία ελληνική και την ορθόδοξη,
 • χρησιμοποιεί
  τεχνικές του “HeartMath”
  τεχνικές και συσκευές βιοανάδρασης (ηλεκτροκαρδιακή, ηλεκτροδερμική κα.)
  ηχητικές συχνότητες συγχρονισμού των εγκεφαλικών ημισφαιρίων,
  αναπνευστικές, σωματικές και ψυχοσωματικές τεχνικές
 • και συμβαδίζει
  με τα τελευταία δεδομένα της Νευροεπιστήμης,
  της Νευροκαρδιολογίας και
  της Συναισθηματικής Νοημοσύνης (E.Q.).

Ο σκοπός του μαθήματος είναι να μάθουν οι συμμετέχοντες τον τρόπο εισόδου σε βαθύτερες συνειδησιακές καταστάσεις, να μπορούν να ησυχάζουν, να προσεύχονται, να διαλογίζονται, και τελικά να μάθουν «να ζούνε από καρδιάς».

Είναι η καρδιά απλώς μια αντλία;

Πρόσφατες επιστημονικές εργασίες απέδειξαν ότι η καρδιά, πέρα από την κυκλοφορία του αίματος, παράγει ορμόνες και νευροδιαβιβαστές, και έχει δικό της νευρικό δίκτυο με το οποίο αισθάνεται και “σκέπτεται” ανεξάρτητα από τον εγκέφαλο. Επίσης, παράγει το ισχυρότερο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο του ανθρωπίνου σώματος, το οποίο επεκτείνεται 1,5-2 μέτρα περιμετρικά από το σώμα μας: το ηλεκτρικό πεδίο της καρδιάς είναι 60 φορές μεγαλύτερο σε εύρος και το μαγνητικό πεδίο είναι 5.000 φορές ισχυρότερο απ’ του εγκεφάλου. Αυτό το πεδίο διαμορφώνεται από τα συναισθήματά μας, και επηρεάζει όλα τα συστήματα, τα εσωτερικά όργανα και τα κύτταρά μας, τους ανθρώπους με τους οποίοuς συναναστρεφόμαστε καθώς και το περιβάλλον.

Αλλαγή Καρδιακού Ρυθμού – Αλλαγή Συναισθημάτων (κινήστε τα βέλη, δεξιά-αριστερά)

Καρδιακός Ρυθμός

Το 1992, το HeartMath, ανακάλυψε και δημοσίευσε στο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό «The Journal of Cardiology» ότι τα πρότυπα του καρδιακού ρυθμού μας είναι η καλύτερη αντανάκλαση της συναισθηματικής μας κατάστασης. Με απλά λόγια, ο καρδιακός μας ρυθμός μεταβάλλεται συνεχώς κι αυτό συμβαίνει με τρόπο αρμονικό, δυσαρμονικό ή ουδέτερο, αναλόγως των συναισθημάτων που βιώνουμε.
Όταν βιώνουμε ανανεωτικά συναισθήματα, όπως χαρά ή ευγνωμοσύνη, ο καρδιακός ρυθμός είναι εύρυθμος και αρμονικός. Στην αντίθετη περίπτωση είναι ακατάστατος και δυσαρμονικός.

Τα Οφέλη:

Όταν είμαστε σε εγκάρδια κατάσταση, τότε επικοινωνούμε βαθύτερα και ουσιαστικότερα με τον Εαυτό μας, την καρδιά των συνανθρώπων μας και τη Φύση.

Προσωπική Επικοινωνία
Όταν είμαστε συνδεδεμένοι με τη δύναμη της καρδιάς μας, τότε αρχίζουμε να τιμούμε και να εμπιστευόμαστε τον Εαυτό μας. Τον δεχόμαστε όπως είναι, τον φροντίζουμε και τον προστατεύουμε. Βαθμιαία, κι όσο παραμένουμε σε αυτήν την κατάσταση, η καρδιά μας πλημμυρίζει κι αρχίζει να ξεχειλίζει από σεβασμό, καλοσύνη και συμπόνια!
Διαπροσωπική Επικοινωνία
Όταν αγαπάμε τον Εαυτό μας, τότε αρχίζουμε να προβάλλουμε, αυθόρμητα και με φυσικό τρόπο αυτήν την κατάσταση και προς τους συνανθρώπους μας. Όσο βαθύτερα αποδεχόμαστε και συγχωρούμε τον Εαυτό μας, τόσο πιο εύκολα αποδεχόμαστε και τους άλλους: τιμούμε αυτό που Είναι και σεβόμαστε, άσχετα αν ενστερνιζόμαστε ή όχι, τα λόγια και τις πράξεις τους!
Υπερπροσωπική Επικοινωνία
Καθώς ο σεβασμός, η κατανόηση και η αποδοχή κατακλύζουν την καρδιά μας και τη σχέση με τους συνανθρώπους μας, τότε αυτή η κατάσταση προβάλλεται σε κάθε έμβιο όν. Φροντίζουμε και σεβόμαστε τη Μάνα Γη και όλα τα πλάσματά της: τα ζώα, τα φυτά, το χώμα. Συνειδητοποιούμε ότι είμαστε παιδιά της Φύσης κι ότι είμαστε συνδεδεμένοι με όλα τα πλάσματα, οπότε η κάθε κίνησή μας, χαρακτηρίζεται από καλοσύνη, συμπόνια και σεβασμό.

Επιπλέον Προγράμματα

Το Πλεονεκτήμα της Ανάκαμψης

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα εξαιρετικής αποτελεσματικότητας. Παρέχει σύνολο δεξιοτήτων, οι οποίες είναι εύκολες στη μάθηση, την ..

Ατομικές Συνεδρίες

Η εκπαιδευτική διαδικασία είναι βραχυπρόθεσμη κι αποτελεσματική, και βασίζεται στη μεθοδολογία και στον τεχνολογικό εξοπλισμό του HeartMath ..

Heartpaedia Webinars

Παρακολουθήστε μερικά ή και όλα τα διαδικτυακά σεμινάρια του HeartPaedia, οπού διατίθενται σε διάφορα θέματα και παρέχουν μερικές από τις καλύτερες ..