Προγράμματα

ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

Πώς θα ήταν η καθημερινότητά σου αν ήσουν σε σύνδεση με την καρδιά σου, την αληθινή πυξίδα της ζωής;

«Πολλοί ‘ν’ οι δρόμοι πο’ χει ο νους» λέει ο Διονύσιος Σολωμός.

Και είναι εύκολο να χαθούμε ανάμεσα στις προκλήσεις της ζωής, όταν βασιζόμαστε μόνο στις διανοητικές μας ικανότητες.
Από το 1995, όταν ο ερευνητής Daniel Goleman εισήγαγε τον όρο «Συναισθηματική Νοημοσύνη», γνωρίζουμε πλέον ότι η επιτυχία και η ευτυχία στη ζωή βασίζονται περισσότερο στην ικανότητα να αντιλαμβανόμαστε και να διαχειριζόμαστε τα συναισθήματά μας.

Τι είναι το “Το Μονοπάτι της Καρδιάς”;

Το Μονοπάτι της Καρδιάς έίναι ένα ομαδικό εκπαιδευτικό – βιωματικό πρόγραμμα, το οποίο αποτελεί σύνθεση του Νικολάου Μαγαλιού B.A., B.S.
Προσεγγίζει με ολιστικό τρόπο τον άνθρωπο (σώμα, καρδιά, διάνοια) και βασίζεται σε σύγχρονα δεδομένα της Επιστήμης, και ιδίως στη μέθοδο του Ιδρύματος HeartMath, στη Βιοανάδραση (Biofeedback) και σε Ασκήσεις Κορυφαίας Απόδοσης.
Προσφέρει στους εκπαιδευόμενους τη δυνατότητα να γνωρίσουν πρακτικές και αποτελεσματικές τεχνικές βαθιάς χαλάρωσης, διαχείρισης των συναισθημάτων, και σύνδεσης με την “καρδιά”: την έδρα της καλοσύνης, τη διαίσθησης και της αποδοχής.
Μάλιστα, η πλειονότητα των τεχνικών του προγράμματος και ιδιαίτερα οι τεχνικές ανάπτυξης της «Καρδιακής Συνοχής» (Cardiac Coherence), υποστηρίζονται από πλήθος επιστημονικών ερευνών.
Η καρδιακή συνοχή συμβάλλει στην αναβάθμιση της ψυχικής και σωματικής υγείας, με αποτέλεσμα η ζωή να είναι πιο ευχάριστη και λειτουργική, έμφορτη νοήματος και χαράς.
Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτού του προγράμματος είναι ότι συνδυάζει στοιχεία της επιστήμης και της παράδοσης και προσεγγίζει τον άνθρωπο με τρόπο ολιστικό.

Σε ποιους απευθύνεται

Το «Μονοπάτι της Καρδιάς» απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο που θέλει να ζει από καρδιάς,
που είναι πρόθυμος να εμπιστεύεται τη διαίσθησή του, την αληθινή πυξίδα της ζωής,
που θέλει να βιώνει τη ζωή μέσα από τα μάτια ενός μικρού παιδιού: με καλοσύνη, ευγένεια και συμπόνια.

Ποια είναι τα οφέλη

Όταν είμαστε σε κατάσταση «καρδιακής συνοχής», οι σκέψεις και τα συναισθήματα ευθυγραμμίζονται και συγχρονίζονται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το ορμονικό, το ανοσοποιητικό και το νευρικό σύστημα να βρίσκονται σε ισορροπία.

Προσωπικά:
  • Ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης και της εμπιστοσύνης στον εαυτό μας.
  • Βαθύτερη επίγνωση και αποτελεσματικότερη διαχείριση των συναισθημάτων μας.
  • Σύνδεση με την εσωτερική ησυχία, την καλοσύνη και την αποδοχή.
Διαπροσωπικά:
  • Βαθύτερη και ουσιαστικότερη επικοινωνία με τους συνομιλητές μας.
  • Ανάπτυξη της ενσυναίσθησης.
  • Αποτελεσματικότερη διαχείριση δύσκολων συμπεριφορών.
Όσοι θέλετε να εμβαθύνετε στην εγκάρδια μαθητεία, μπορείτε να συνεχίσετε με το πρόγραμμα “Η Τέχνη της Συμφιλίωσης” . Επίσης, μπορείτε να εμπλουτίσετε τη θεωρητική σας κατάρτιση, με το προγράμμα “Το Πλεονέκτημα της Ανάκαμψης”: γνωρίζοντας τέσσερις τεχνικές ενεργειακής αυτορρύθμισης και δύο ιδιαίτερες τεχνικές του HeartMath.
Τέλος, σε περίπτωση που θέλετε να εκπαιδευτείτε σε ατομικό επίπεδο, μπορείτε να ακολουθήσετε το πρόγραμμα “5+1 Συνεδριών” .

Πρόγραμμα

ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

Η Εκπαιδευτική Διαδικασία

Πρόκειται για τρίμηνο ομαδικό εκπαιδευτικό – βιωματικό πρόγραμμα, το οποίο διεξάγεται σε εβδομαδιαία βάση.
Τα μαθήματα προσφέρονται δια ζώσης και διαδικτυακώς.
Η βασική μας εργασία είναι να μάθουμε πώς να εισερχόμαστε σε κατάσταση «καρδιακής συνοχής». Έτσι, θα είμαστε ικανοί να ησυχάζουμε, να βιώνουμε βαθύτερες συνειδησιακές καταστάσεις (altered states of consciousness) και τελικά «να ζούμε από καρδιάς».
Πρώτη ενότητα: Ρυθμός
Μαθαίνουμε τρόπους ενδυνάμωσης και βαθύτερης σύνδεσης με το σώμα μας. Δίδεται μεγάλη έμφαση στην αναπνοή: μέσα από ποικίλες δοκιμασμένες τεχνικές γινόμαστε ικανοί να ησυχάζουμε και να χαλαρώνουμε βαθιά.
Δεύτερη ενότητα: Μελωδία
Μαθαίνουμε τρόπους διαχείρισης και βαθύτερης σύνδεσης με τα συναισθήματά μας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ανάπτυξη της «καρδιακής συνοχής»: χρησιμοποιούμε ψυχοσωματικές και αναπνευστικές ασκήσεις, ειδικές ηχητικές συχνότητες, καθώς και τεχνικές του Ινστιτούτου “HeartMath” και της Βιοανάδρασης.
Τρίτη ενότητα: Αρμονία
Μαθαίνουμε, βιωματικά, τρόπους ενσωμάτωσης των τεχνικών στην καθημερινότητά μας. Έχοντας ενδυναμώσει το σώμα μας, όντες σε βαθύτερη επαφή με τα συναισθήματά μας και έχοντας ασκηθεί στην καρδιακή συνοχή, συνδεόμαστε πλέον βαθύτερα με την ουσία μας.
Τελικός σκοπός του προγράμματος είναι η ενσωμάτωση της καρδιακής συνοχής στην καθημερινότητά μας, ώστε να είμαστε ικανοί να ησυχάζουμε τον νου, να εμπιστευόμαστε τα συναισθήματά μας και να χαιρόμαστε τη ζωή: να πορευόμαστε με οδηγό την καρδιά μας.
** Υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης ολόκληρου του προγράμματος “Το Μονοπάτι της Καρδιάς” υπό μορφή βιντεοσκοπημένων μαθημάτων.

Πρόγραμμα

ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

Είπαν για το Πρόγραμμα

Επιπλέον Προγράμματα

5+1 Συνεδριών

Το Πρόγραμμα «5+1 Συνεδριών» είναι ένα εξατομικευμένο, ταχύρρυθμο κι αποτελεσματικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Κορυφαίας Απόδοσης ..

Το Πλεονέκτημα της Ανάκαμψης

«Το Πλεονέκτημα της Ανάκαμψης» είναι ένα επιτυχημένο διεθνές σεμινάριο του HeartMath, σχεδιασμένο να ενισχύσει τη φυσική μας ..

Ο Δρόμος της Διανοίας (NLP)

Όπως στον υπολογιστή, έτσι και στον νου, έχουμε το δικαίωμα να απεγκαταστήσουμε τα προγράμματα που είναι άχρηστα και επιβλαβή και ..