Προγράμματα

ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ

Πως θα ήταν η ζωή σου αν μπορούσες να επαναφέρεις τον εαυτό σου, όταν είσαι εκτός ισορροπίας, ακριβώς όπως επαναφέρεις τον υπολογιστή σου;

Ζούμε σε περίοδο συνεχών προκλήσεων.

Οι καθημερινές προκλήσεις ενεργοποιούν ασταμάτητα τον πρωτόγονο μηχανισμό επιβίωσης, καταλήγοντας να ζούμε σε συνεχή κατάσταση υπερδιέγερσης και στρες. Αυτή η κατάσταση αποστραγγίζει τα ενεργειακά αποθέματα του οργανισμού μας, με αποτέλεσμα να στερούμαστε διαύγειας και συναισθηματικής ισορροπίας.

Τι είναι το “Πλεονέκτημα της Ανάκαμψης”;

«Το Πλεονέκτημα της Ανάκαμψης» είναι ένα επιτυχημένο διεθνές σεμινάριο του HeartMath, σχεδιασμένο να ενισχύσει τη φυσική μας ικανότητα για ψυχική και σωματική ανάκαμψη.
Οι τεχνικές του προγράμματος στοχεύουν στην ανάπτυξη της «Καρδιακής Συνοχής» (Cardiac Coherence: ιδανική κατάσταση, κατά την οποία η καρδιά, οι σκέψεις και τα συναισθήματα ευθυγραμμίζονται και συγχρονίζονται). Τα τελευταία 30 έτη υπάρχουν εκατοντάδες δημοσιευμένες και αξιολογημένες επιστημονικές μελέτες για την Καρδιακή Συνοχή και τα οφέλη της.

Έχει μεταμορφώσει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων. Το έχουν εμπιστευτεί κορυφαίοι οργανισμοί όπως η NASA, το Stanford Medical & Business School και επιτυχημένες εταιρείες όπως η Hewlett Packard, η Boeing και η Motorola. Επίσης, εφαρμόζεται από παγκόσμιας κλάσης προπονητές και αθλητές, το Πολεμικό Ναυτικό, τον Στρατό και την Αεροπορία των Η.Π.Α., από Νοσοκομειακά Ιδρύματα κ.ά.
Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της μεθόδου είναι ότι έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε χιλιάδες ανθρώπους και υποστηρίζεται από εκατοντάδες επιστημονικές μελέτες. Τα θεωρήματα και οι τεχνικές είναι απλά και πρακτικά και μπορούν να εφαρμόζονται ακόμη και την ώρα της δράσης.

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο που θέλει να διαχειρίζεται αποτελεσματικά τα συναισθήματά του, και ιδίως το στρες. Να επικοινωνεί από καρδιάς και να αποδίδει καλύτερα σε κάθε τομέα της ζωής του. Έχει εφαρμοστεί ήδη με μεγάλη επιτυχία σε στελέχη επιχειρήσεων, αθλητές, μαθητές, καθώς και σε ανθρώπους που θέλουν να ανακάμπτουν από τις καθημερινές προκλήσεις της ζωής.

Ποια είναι τα οφέλη

Το πρόγραμμα παρέχει δεξιότητες για προσωπική ανάπτυξη και επαγγελματική αποτελεσματικότητα.

Προσωπικά:
  • Βελτίωση της υγείας και της διάθεσης.
  • Ενίσχυση της διαισθητικότητας για ταχεία και ορθή λήψη αποφάσεων.
  • Μειωμένος φόβος, άγχος και ανησυχία.
Διαπροσωπικά:
  • Αυξημένη ικανότητα διαχείρισης δύσκολων πελατών και περιστατικών.
  • Ουσιαστικότερος και αποτελεσματικός τρόπος επικοινωνίας.
  • Αυξημένη ενσυναίσθηση: βαθύτερη κατανόηση της συμπεριφοράς και των
    κινήτρων των άλλων ανθρώπων.
Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να εντρυφήσει και να εκπαιδευτεί, σε ατομικό επίπεδο, μπορεί να ακολουθήσει το πρόγραμμα “5+1 Συνεδριών”. Επίσης, όσοι θέλετε να εμβαθύνετε στην εγκάρδια μαθητεία, μπορείτε να συνεχίσετε με τα προγράμματα “Το Μονοπάτι της Καρδιάς” και “Η Τέχνη της Συμφιλίωσης”.

Πρόγραμμα

ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ

Η Εκπαιδευτική Διαδικασία

Το επίσημο σεμινάριο του HeartMath ολοκληρώνεται σε έξι διδακτικές ώρες.
Υπάρχουν τρεις επιλογές παρακολούθησης του σεμιναρίου:

α) διά ζώσης: οκτάωρο αυτοτελές σεμινάριο
β) διαδικτυακώς: τρία δίωρα διαδικτυακά μαθήματα
γ) υβριδικό τρίμηνο πρόγραμμα:
εξάωρο δια ζώσης σεμινάριο με υποστηρικτικό υλικό (βιντεοσκοπημένα μαθήματα και σημειώσεις) πριν και μετά το πέρας του σεμιναρίου, καθώς και μια διαδικτυακή συνάντηση στο τέλος του προγράμματος.

Στην πρώτη ενότητα, μαθαίνουμε τρόπους ανάπτυξης της φυσικής μας ικανότητας για Ανάκαμψη (Resilience) από τις προκλήσεις της ζωής και αναλύουμε τους τέσσερις τομείς της. Επίσης, αναλύουμε την ενεργειακή ισορροπία: διερευνούμε ποια συναισθήματα και με ποιον τρόπο μας οδηγούν άλλοτε στην ανανέωση και άλλοτε στην εξάντληση!
Διδασκόμαστε και εξασκούμαστε σε δύο ευφυείς τεχνικές ενεργειακής αυτορρύθμισης: την τεχνική Καρδιακής Αναπνοής και την τεχνική Εσωτερικής Ησυχίας.
Στην δεύτερη ενότητα, εισαγόμαστε στην έννοια της καρδιακής συνοχής και αναλύουμε τα οφέλη της για τον οργανισμό μας. Μαθαίνουμε τρόπους συναισθηματικής μετακίνησης από την εξάντληση στην ανανέωση και στρατηγικές ανάπτυξης και διατήρησης της Ανακαμψιμότητας. Επίσης, εισαγόμαστε στην διαίσθηση και διερευνούμε τους τομείς και τους τρόπους ανάπτυξής της.

Διδασκόμαστε και εξασκούμαστε σε δύο ευφυείς τεχνικές ενεργειακής αυτορρύθμισης: την τεχνική “Ταχείας Συνοχής” και την τεχνική “Παγώματος Πλαισίου”.

Στην τρίτη ενότητα, μαθαίνουμε τί είναι αυτό που διαμορφώνει το ενεργειακό μας πεδίο και με ποιόν τρόπο μπορούμε να προκαλούμε ευνοϊκές αλλαγές σε αυτό. Εμβαθύνουμε στην ενεργειακή δομή της επικοινωνίας: πώς το ενεργειακό μας πεδίο αλληλοεπιδρά με τα πεδία των άλλων και επηρεάζει τις σχέσεις μας.
Διδασκόμαστε και εξασκούμαστε σε δύο ευφυείς τεχνικές ενεργειακής αυτορρύθμισης: την τεχνική “Συνεκτικής Επικοινωνίας” και την τεχνική “Εγκάρδιας Παραμονής”.
Τέλος, αναπτύσσουμε δύο σχέδια δράσης, τα οποία συμπεριλαμβάνουν όλα τα εργαλεία και τις τεχνικές που παρουσιάζονται σε αυτό το πρόγραμμα.
Τελικός σκοπός του προγράμματος είναι η ανάπτυξη της καρδιακής συνοχής, ώστε να είμαστε ικανοί να απελευθερώνουμε την ψυχική και σωματική ένταση και ιδιαίτερα το στρες, να διαχειριζόμαστε τα συναισθήματά μας και να αποδίδουμε καλύτερα σε κάθε τομέα της ζωής μας.

Πρόγραμμα

ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ

Είπαν για το Πρόγραμμα

Επιπλέον Προγράμματα

5+1 Συνεδριών

Το Πρόγραμμα «5+1 Συνεδριών» είναι ένα εξατομικευμένο, ταχύρρυθμο κι αποτελεσματικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Κορυφαίας Απόδοσης ..

Το Μονοπάτι της Καρδιάς

Το Μονοπάτι της Καρδιάς έίναι ένα ομαδικό εκπαιδευτικό – βιωματικό πρόγραμμα, το οποίο αποτελεί σύνθεση του ..

Η Τέχνη της Συμφιλίωσης

Είναι ένα ιδιαίτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο προσφέρει το θεωρητικό υπόβαθρο και τα κατάλληλα ψυχοθεραπευτικά εργαλεία με σκοπό ..