Αρχική Σελίδα  / Σχετικά / Ποιά είναι η Πρόκληση σου

Η Πρόκληση Σου

Όλοι μας τρέχουμε ασταμάτητα για να ικανοποιήσουμε τις ατελείωτες υποχρεώσεις στο σπίτι, το σχολείο, την εργασία.

Η ζωή κινείται όλο και πιο γρήγορα.
Τα ζητήματα είναι πολλά και δυσβάσταχτα!
 • Ενώ η ενέργεια και η αντοχή μας εξαντλούνται, τα επίπεδα του στρες ανεβαίνουν και μας επηρεάζει με διάφορους τρόπους: άγχος, ευερεθιστότητα, μυϊκή ένταση, αϋπνία, κατάθλιψη και άλλα σοβαρά προβλήματα. Με απλά λόγια, το στρες έχει κατακλύσει τη ζωή μας.
 • Τι είναι το στρες;
 • Είναι η ψυχοσωματική μας αντίδραση σε κάθε ερέθισμα που αναστατώνει την ψυχική μας ισορροπία. Εμφανίζεται όταν οι προσδοκίες μας σχετικά με τα γεγονότα δεν ικανοποιούνται, και δυσκολευόμαστε να διαχειριστούμε τη στάση προς αυτά.
 • Γιατί ποιον λόγο χρειάζεται να διαχειριστώ το στρες;
 • Πολλά χρόνια πριν, ο Δρ. Paul J. Roach, Πρόεδρος του «Αμερικανικού Ινστιτούτου Στρες», είχε δηλώσει ότι 75 – 90% των επισκέψεων για λόγους υγείας οφείλονται σε διαταραχές που σχετίζονται με το στρες. Το υπερβολικό στρες μπορεί να πυροδοτήσει πολλά προβλήματα υγείας συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων, της υπέρτασης, των εγκεφαλικών, της κατάθλιψης, της ερωτικής διάθεσης, του ύπνου κα.
  Νεότερες μελέτες από το «Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων» στην Ατλάντα (ΗΠΑ), δείχνουν ότι το 90% όλων των ζητημάτων υγείας σχετίζονται με το άγχος.
  Επιπλέον, η έρευνα του Dr. Bruce Lipton, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής Σχολής του Στάνφορντ, αποκάλυψε ότι το 95% όλων των παθήσεων, σχετίζονται με το στρες.
  Πριν από δύο χιλιάδες χρόνια ο Ιπποκράτης είχε ισχυρισθεί ότι είναι καλύτερα να προλαμβάνουμε παρά να θεραπεύουμε την πάθηση. Δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία των θεμάτων υγείας βασίζονται στο στρες, είσαστε έτοιμοι να αναλάβετε τον Εαυτό σας;

Είστε έτοιμοι να δραστηριοποιηθείτε;

Οι Λύσεις & τα Οφέλη

Ο Νικόλαος Μαγαλιός έχει δοκιμάσει πολλά εκπαιδευτικά πρωτόκολλα κι έχει καταλήξει σε δύο διαφορετικούς τρόπους για να σας διδάξει πώς να αναπτύξετε τη συνοχή και την ανακαμψιμότητα και να αναβαθμίσετε την υγεία. Μπορείτε να επιλέξετε το ατομικό ή τα ομαδικά εκπαιδευτικά προγράμματα, σχεδιασμένα προσεκτικά για να σας διδάξουν πώς μπορείτε να διαχειρίζεστε τα εξαντλητικά συναισθήματα και πως μπορείτε να αναπτύσσετε και να διατηρείτε τα ανανεωτικά συναισθήματα.

Οι Λύσεις
 • Ενώ οι ερευνητές θεωρούν ότι είναι η αντίληψη μας για τα γεγονότα και όχι τα ίδια τα γεγονότα που προκαλούν το μεγαλύτερο μέρος του στρες μας, το Heartmath® κινείται ακόμη πιο βαθιά.
  Σύμφωνα με τις μελέτες του ΗΜ, αυτό που ευθύνεται περισσότερο για τα επιβλαβή επίπεδα του στρες, είναι η συναισθηματική μας αντίδραση στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα γεγονότα.
 • Σε σύντομο χρονικό διάστημα, μπορείτε να κατανοήσετε το στρες σας και να μάθετε μερικούς απλούς και αποτελεσματικούς τρόπους για να το μειώσετε, να αυξήσετε την ενέργεια και την ανακαμψιμότητά σας και να ανανεώσετε τη χαρά της ζωής.
 • Το κλειδί για την επιτυχία είναι η κατάλληλη εκπαιδευτική διαδικασία.
 • Τα βασικά στοιχεία αυτής της εκπαίδευσης είναι οι τεχνικές και η τεχνολογία της Heartmath.
Τα Οφέλη
 • Θετικά συναισθήματα και ευζωία
  Η επίδραση των συναισθημάτων στην ψυχική και σωματική κατάσταση είναι πολύ ισχυρή. Τα θετικά συναισθήματα:
  α) Βελτιώνουν την υγιεία κι συμβάλλουν στη μακροζωία,
  β) Αυξάνουν τη γνωστική ευελιξία και τη δημιουργικότητα
  γ) Συμβάλλουν στη διεύρυνση της αντιλήψεως και στην καινοτόμο επίλυση προβλημάτων
  δ) Προωθούν τη χρησιμότητα, τη γενναιοδωρία, και την αποτελεσματική συνεργασία
 • Αναβάθμιση της ποιότητας ζωής
  Το ανθρώπινο σώμα έχει μια έμφυτη ικανότητα για αυτοθεραπεία και αναγέννηση. Εντούτοις, ο ταραχώδης ρυθμός ζωής, σε συνδυασμό με τις ανεξέλεγκτες διανοητικές και συναισθηματικές δραστηριότητες στις οποίες εμπλεκόμαστε, μπορούν να καταστείλουν αυτήν την ικανότητα. Τα ανανεωτικά συναισθήματα όπως η συμπόνια, η εκτίμηση και η φροντίδα παίζουν σημαντικό ρόλο στην καθιέρωση της συνοχής. Και όταν βρισκόμαστε σε συνοχή, δημιουργούμε αρμονικό εσωτερικό περιβάλλον, το οποίο μπορεί να συμβάλει σε φυσική και συναισθηματική αναζωογόνηση και σε υψηλής ποιότητας καθημερινή ζωή.

Ο οδηγός σε αυτή την εκπαιδευτική διαδικασία είναι ο Νικόλαος Μαγαλιός, πιστοποιημένος εκπαιδευτής και θεραπευτής του HeartMath. Είναι μέλος και ασκείται στη μεθοδολογία του HeartMath από το 2004. Είναι επίσης πιστοποιημένος στην Νευροανάδραση από το 2001. Όντας έμπειρος ασκούμενος και εκπαιδευτής, είναι σε θέση να σας παράσχει την κατάλληλη καθοδήγηση σε αυτό το ταξίδι.

Προγράμματα του Heartpaedia

Προγράμματα της Heartpaedia

Παρακολουθήστε τα προγράμματα κατάρτισης του HeartMath ετσί ώστε να συνδημιουργήσουμε μια ανθρωπότητα που συνδέεται περισσότερο με την καρδιά..

Heartpaedia Webinars

Παρακολουθήστε μερικά ή και όλα τα διαδικτυακά σεμινάρια του HeartPaedia, οπού διατίθενται σε διάφορα θέματα και παρέχουν μερικές από τις καλύτερες ..