Γνωρίζεις ότι τα συναισθήματά σου είναι ικανά να επηρεάζουν κάθε κύτταρο του σώματός σου; Αντιλαμβάνεσαι πως είναι το ίδιο καθοριστικά για την εύρυθμη λειτουργία του ανοσοποιητικού σου συστήματος, όπως η σωστή διατροφή και η φυσική άσκηση;

Δήλωσε ενδιαφέρον στο Live Webinar που ακολουθεί, και ξανά δίδαξε στον εαυτό σού, ότι τα ανανεωτικά αισθήματα όπως η ευγνωμοσύνη και η συμπόνια, ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού σου.
Νέος εκπαιδευτικός κύκλος διαδικτυακών μαθημάτων από τον Νικόλαο Μαγαλιό

«Ένα προσωπικό βίωμα και η επίδραση της αισιόδοξης νοοτροπίας»
Όταν ξεκίνησε ο δεύτερος εγκλεισμός (λοκντάουν) πολλοί άνθρωποι εκδήλωναν έντονα συμπτώματα ανησυχίας και αρκετοί από αυτούς βίωναν κρίσεις άγχους και πανικού. Έτσι, έγινα αποδέκτης πολλών τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων, με αποτέλεσμα να είμαι συνεχώς απασχολημένος σε τηλεφωνικές κλήσεις, σε απαντήματα γραπτών μηνυμάτων και σε τηλεσυνεδριάσεις.
Αυτή η πίεση συνετέλεσε στο να αποδυναμωθεί ο οργανισμός μου και φυσικά το ανοσοποιητικό μου σύστημα κι όντας ευάλωτος, αποτέλεσα εύκολο θύμα για τον κορωνοϊό.
Κι ενώ αρχικά ένοιωθα, εξαιτίας της καραντίνας, απομόνωση και μοναξιά, κατάλαβα ότι η ανάνηψή μου θα ήταν αποτελεσματικότερη αν, εκτός από την ιατρική κι εναλλακτική φροντίδα του οργανισμού μου, τη λιτή κι απλή διατροφή, και την ανάπαυση, κινητοποιούσα, με πιο συστηματικό τρόπο, τον ψυχικό μου κόσμο.
Η επίδραση αυτής της αισιόδοξης νοοτροπίας και των αποτελεσματικών τεχνικών συνέβαλε ουσιαστικά στην ψυχική μου ανάκαμψη, η οποία με τη σειρά της ενίσχυσε περεταίρω τον οργανισμό μου και τη σταδιακή ανάκτηση της δύναμής του.

Νικόλαος Μαγαλιός
B.A., B.SC.

Τι είναι η «Ευγνωμοσύνη: Αντίδοτο στο Φόβο και στην Οργή»;
 • Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, βασισμένο σε θεωρήματα της Φιλοσοφίας, της Ψυχολογίας και της Νευροεπιστήμης, καθώς και στα θεωρήματα και τις τεχνικές του Ιδρύματος HeartMath..
 • Με το κατάλληλο θεωρητικό υπόβαθρο και τις επιστημονικές τεχνικές, ο στόχος μας θα είναι, να αναδείξουμε τη σημασία και την επίδραση των ανανεωτικών αισθημάτων όπως η ευγνωμοσύνη, για την άμυνα του οργανισμού μας.
 • Τελικός σκοπός αποτελεί η ενσωμάτωση αυτής της εγκάρδιας στάσης ζωής στην καθημερινότητά μας!
Ποια είναι η Εκπαιδευτική Διαδικασία που θα ακολουθήσουμε;
Σε αυτό το πρόγραμμα θα ενεργοποιήσουμε και τα τρία μέρη της προσωπικότητάς μας: το διανοητικό, το συναισθηματικό και το σωματικό. Αρχικά θα εισαχθούμε στα απαραίτητα θεωρήματα και εν συνεχεία, θα εκπαιδευτούμε σε συγκεκριμένες τεχνικές.
Τα θεωρήματα και οι τεχνικές που θα παρουσιαστούν είναι απλά, αποτελεσματικά και απόλυτα πρακτικά, θα χωριστούν σε Τρία Μέρη έτσι ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να εξοικειωθούμε μαζί τους και εν τέλει… να ζούμε από καρδιάς!
 • Α’ Μέρος: Διάνοια
  Στο πρώτο μέρος θα διευρύνουμε την κατανόησή μας σχετικά την αλληλεπίδραση των ψυχικών και σωματικών συστημάτων. Θα επικεντρωθούμε στο θεωρητικό υπόβαθρο των συναισθημάτων και θα διερευνήσουμε τους φυσιολογικούς μηχανισμούς με τους οποίους μας προίκισε η φύση, ώστε να ανταποκρινόμαστε στις προκλήσεις της καθημερινότητας, να συσχετιζόμαστε και να ολοκληρωνόμαστε. Θα διερευνήσουμε τις ποιότητες και τις προϋποθέσεις της ευγνωμοσύνης.
 • Β’ Μέρος: Σώμα
  Στο δεύτερο μέρος θα επικεντρωθούμε στο σώμα μας. Θα διδαχτούμε μια επιστημονική και εξαιρετικά αποτελεσματική τεχνική την Προοδευτική Νευρομυϊκή Χαλάρωση, του Δρ. E. Jacobson, και απλά πρακτικά τεχνάσματα, ώστε να είμαστε ικανοί να απελευθερώνουμε τη συσσωρευμένη μυϊκή ένταση, βαθμιαία να διευρύνουμε τη σωματική αντιληπτικότητά μας κι εν τέλει να επικοινωνούμε βαθύτερα και ουσιαστικότερα με την καρδιά μας.
 • Γ’ Μέρος: Συναίσθημα
  Στο τρίτο μέρος θα εξοπλιστούμε με το θεωρητικό υπόβαθρο και τις τεχνικές του HeartMath. Θα βασιστούμε σε τρεις επιστημονικές και δοκιμασμένες τεχνικές του HeartMath, οι οποίες θα μας βοηθήσουν να ενεργοποιούμε και να βιώνουμε αναγεννητικά συναισθήματα όπως η ευγνωμοσύνη, καθώς και να λαμβάνουμε απαντήσεις απευθείας από την καρδιά μας, για κάθε ζήτημα που μας απασχολεί. Έτσι, μέσα από αυτή την αντικειμενικότερη θέση θα είμαστε ικανοί να αντιλαμβανόμαστε τα μηνύματα της καρδιάς μας και να ζούμε απλά, εγκάρδια και σύμφωνα με τη νέα επίγνωση.

Συνολικά, με τη βοήθεια των παραπάνω τεχνικών θα είμαστε ικανοί να εισερχόμαστε κατά βούληση σε κατάσταση καρδιακής συνοχής και βαθμιαία, θα αναπτύσσουμε την ικανότητά μας για ανάκαμψη σε συνθήκες στρες και στις καθημερινές δυσκολίες και προκλήσεις.

Τέλος, θα εργαστούμε για τη λειτουργική ενσωμάτωση και την πρακτική εφαρμογή αυτών των τεχνικών στην καθημερινότητά μας, έτσι ώστε να βαδίζουμε συνειδητά το μονοπάτι της Ευγνωμοσύνης, της Συμπόνιας και της Καλοσύνης.

Για να συμβεί αυτό, θα σας παράσχουμε τα εξής:
 • Τρία διαδικτυακά μαθήματα (Live Webinars), που θα είναι η Βασική Ενότητα της εκπαίδευσης.
 • Τρείς διαδικτυακές συναντήσεις (Live Web Meetings), για να ενισχυθεί περεταίρω η εργασία προς την αλλαγή, και που θα είναι η Υποστηρικτική Ενότητα της εκπαίδευσης.
Επίσης, μετά το πέρας εκάστου μαθήματος, οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν:
 • πρόσβαση στο κινηματογράφημα του μαθήματος (βίντεο)
 • και στο ηχογράφημα (MP3).
Αναλυτικές Πληροφορίες για το Live Webinar:
 • Βασική Ενότητα: Τρία διαδικτυακά μαθήματα (Live Webinars):
  Δευτέρα 12η Ιουλίου
  Τετάρτη 14η Ιουλίου
  Δευτέρα 19η Ιουλίου
 • Υποστηρικτική Ενότητα: Τρείς διαδικτυακές συναντήσεις (Live Web Meetings):
  Δευτέρα 2η Αυγούστου
  Δευτέρα 30η Αυγούστου
  Δευτέρα 27η Σεπτεμβρίου.
 • Η τιμή συμμετοχής είναι 90 ευρώ
 • Τα μαθήματα θα καταγράφονται και θα είναι προσβάσιμα για ασύγχρονη παρακολούθηση από όλους τους συμμετέχοντες.
Μετά το πέρας του σεμιναρίου και για να ενισχυθεί η εργασία προς την αλλαγή:
 • Όσοι & όσες το επιθυμείτε, θα έχετε το δικαίωμα να επικοινωνείτε γραπτώς με τον Νικόλαο Μαγαλιό (αν παραστεί ανάγκη και τηλεφωνικώς)
 • Θα λαμβάνετε ενημερωτικά κι αφυπνιστικά μηνύματα, άρθρα, βίντεο κ.α., με σκοπό τη βαθύτερη κατανόηση και την αποτελεσματική ενσωμάτωση των τεχνικών στην καθημερινότητα σας.

Ο τελικός σκοπός είναι, αρχικά κατά τη διάρκεια και κατόπιν μετά το πέρας της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όσοι εργαστείτε με συνέπεια, να γνωρίσετε και κατόπιν να ενσωματώσετε τα οφέλη της σύνδεσης με την ευγνωμοσύνη για την ενίσχυση της άμυνας, ψυχικής και σωματικής, του οργανισμού σας. Όντας ικανοί να μπαίνετε κατά βούληση σε αυτή την κατάσταση, όλα τα συστήματα του σώματός σας θα λειτουργούν αρμονικά και σε συνοχή, ενώ θα είστε πιο ικανοί να ανακάμπτετε από το στρες και τις προκλήσεις της καθημερινότητας.

Θέλω να παρακολουθήσω το
Live Webinar: “Ευγνωμοσύνη”

Στείλτε μας μήνυμα, και εμείς θα επικοινωνήσουμε αμέσως, μαζί σας.

All rights reserved HeartPaedia & Nikolaos Magalios

Θέλεις να αλλάξεις κι όμως συνεχώς το αναβάλεις; Τί είναι αυτό που σε εμποδίζει;

Ήρθε η στιγμή να σου στείλουμε εντελώς δωρεάν, το νέο μας e-book!
"Αναλαμβάνω τον Εαυτό μου"

Αναγνώρισε σήμερα τους λόγους που μας κάνουν να προβάλλουμε αντίσταση στις αλλαγές, και μάθε έυκολα πως να εστιάζεις στα βασικά βήματα της κάθε αλλαγής!