Αρχική Σελίδα / Σχετικά / Ποιός είναι ο Νικόλαος Μαγαλιός
Νικόλαος Μαγαλιός B.A., B.Sc.

Γεννήθηκε στη Λάρισα και από μικρή ηλικία ασκείται και μελετάει την ανθρώπινη φύση. Ασχολήθηκε με διάφορα αθλήματα και εκπαιδευτικά μαθήματα.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το 1992 έλαβε πλήρη υποτροφία από το Southeastern College of Europe και το 1996 αποφοίτησε, με βαθμολογία 3,0 με άριστα το 4,0, από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, με ειδίκευση στη Διοικητική (Management).

To 1993 συμμετείχε στις εργασίες του 6ου Διεθνούς Οικονομολογικού Συνεδρίου με θέμα «Η Επιχείρηση στη Νέα Οικονομική Τάξη Πραγμάτων».
Κατόπιν, Σεπ 1996 – Μαρ 1998, υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως Πεζοναύτης, με καθήκοντα βοηθού Αξιωματικού στο 3ο Γραφείο του 505ου Τάγματος Πεζοναυτών.

Το 2000 αποφοίτησε με άριστα, με βαθμολογία 3,8 με άριστα το 4,0, λαμβάνοντας την τιμητική διάκριση Summa Cum Laude, από το Τμήμα Κοινωνικών Επιστημών του Southeastern C.E., με ειδίκευση στην Ψυχολογία και με τίτλο πτυχιακής εργασίας: “Ήχος και μουσική: ψυχοφυσιολογικές και θεραπευτικές επιδράσεις”. Παράλληλα με τις σπουδές, εργάζονταν ως βοηθός καθηγητού, με κύρια καθήκοντα την επίβλεψη και την υποστήριξη μαθητών και καθηγητών στην αίθουσα υπολογιστών και πολυμέσων.

Το τελευταίο εξάμηνο του 2000, εργάστηκε στην οργάνωση και το συντονισμό των δραστηριοτήτων του Κέντρου Εναλλακτικών Θεραπειών και Ψυχοθεραπείας «Δίοδος».

Θέλοντας να μάθει περισσότερα για τη μεγιστοποίηση της νοητικής αποδόσεως, το 2001 ταξίδεψε στην Πράγα όπου και εκπαιδεύτηκε, σε εξατομικευμένα μαθήματα, στην ΗλεκτροΕγκεφαλογοΓραφική (ΗΕΓ) Βιοανάδραση ή εν συντομία Νευροανάδραση, με εκπαιδευτές τον καθηγητή του «Πανεπιστημίου του Καρόλου» Δρ. J. Faber και τους Δρ. Ψυχολογίας J. Tyl και Α. Tylova.

Τη διετία 2001-2003, θέλοντας να εμβαθύνει στη σχέση νου – σώματος, παρακολούθησε μαθήματα Σωματικής Ψυχοθεραπείας στο Ε.Ι.Ν.Α (Ελληνικό Ινστιτούτο Νευροφυτοθεραπείας και Ανάλυσης του Χαρακτήρα). Παράλληλα, και για έξι χρόνια (2001-2007) συνεδρίαζε – μαθήτευε υπό του Ψυχοθεραπευτή κι Επόπτη στο Ε.Ι.Ν.Α., Παναγιώτη Σταμπόλη. Παράλληλα, παρακολουθούσε μαθήματα Πρώτων Βοηθειών στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, και το 2004, ύστερα από 15μηνη εκπαίδευση, έλαβε το πτυχίο του Σαμαρείτη.

Το 2003, ίδρυσε στην Αθήνα, το «Εργαστήριον Ψυχοφυσιολογικής Εκπαιδεύσεως», θεωρώντας ότι μέσω της θεραπείας, της παιδείας και της συστηματικής εργασίας, μπορούμε να αναδείξουμε τον αληθινό εαυτό μας. Έκτοτε, έχει παράσχει ατομικές συνεδρίες και ομαδικές εκπαιδεύσεις σε επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων, αθλητές, καλλιτέχνες και μαθητές.

Το 2004, ξεκίνησε την εφαρμογή του Προγράμματος «Εκπαίδευση Κορυφαίας Αποδόσεως», με σκοπό τη προετοιμασία αθλητών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004 σε αθλητή του Τριάθλου και του Πεντάθλου (Ανδρέα Ίντρα) και σε αθλητές της ομάδας JUDO του «Εθνικού» Συλλόγου Αθηνών.

Την ίδια χρονιά συνεργάστηκε με τον Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος σκηνοθέτησε στο Θέατρο Κιβωτός τη μαύρη κωμωδία «Η Μορφή των Πραγμάτων» του Neil Labute. Χρησιμοποιήθηκαν τεχνικές βαθειάς χαλάρωσης, σε συνδυασμό με συχνότητες ημισφαιρικού συγχρονισμού στην τετραμελή ομάδα των ηθοποιών. Η εργασία αυτή ήταν τόσο πρωτοποριακή, ώστε προεβλήθη στο περιοδικό «Ταχυδρόμος», το οποίο και αφιέρωσε οκτώ ολόκληρες σελίδες.

Συνειδητοποιώντας ότι οι αιτίες αυτών που μας απασχολούν ευρίσκονται στο ασυνείδητο, το 2005, ταξίδεψε στο Λονδίνο όπου και εκπαιδεύτηκε στην Ύπνωση, τον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό (NLP) και στην Time-Line Therapy από τον David Shepard.

Το 2004, ήλθε η μεγάλη ανατροπή στην κοσμοθεώρησή του, όταν, μέσω του HeartMath Institute, αναγνώρισε τη Συναισθηματική Νοημοσύνη και την Καρδιακή Βιοανάδραση. Κατανόησε ότι το Ευ Ζην, αυτό που όλοι αναζητούμε, εκπορεύεται από τα συναισθήματα. Ύστερα από μία δεκαετία μελέτης και ζυμώσεων δημιούργησε ένα πρωτοποριακό μάθημα, το οποίο αποσκοπεί στην κατάκτηση του Ευ Ζην: “Το Μονοπάτι της Καρδιάς”.

Θέλοντας να εμβαθύνει στον NLP, το 2006, συμμετείχε σε εκπαίδευση εποπτείας (NLP Supervision) με καθοδηγητή τον Νικόλαο Βαγιακάκο.
Το ίδιο έτος, θέλοντας να επεκτείνει τις γνώσεις του στην εγκεφαλική εκπαίδευση, με σκοπό τη μεγιστοποίηση της αποδόσεως, ταξίδεψε στην Πολωνία όπου και εκπαιδεύτηκε απ’ τον Andreij Slavinski, δημιουργό της Audiostrobe , στη δημιουργία «Εξατομικευμένων Cd Οπτικοακουστικής Εκπαιδεύσεως».

Τη διετία 2013-2015 συμμετείχε σε σειρά Υπερπροσωπικών Ψυχοθεραπευτικών σεμιναρίων με Ευρωπαίους και Αμερικανούς εισηγητές.
Το 2018 πιστοποιήθηκε από το HeartMath ως Θεραπευτής (HM Clinician) και το 2019 ως Εκπαιδευτής (HM Trainer), ώστε να είναι σε θέση να διδάσκει τη μέθοδο του HeartMath και σε ομαδικό επίπεδο.

ΔΡΑΣΕΙΣ

Το 2011, μαζί με πέντε φίλους, ίδρυσαν την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (Α.Μ.Κ.Ε.) “Ένα Όνειρο για την Ελλάδα” ( WebsiteΣελίδα Facebook ), θεωρώντας ότι είναι σημαντικό κι απαραίτητο η ανεύρεση του ατομικού ονείρου και κατόπιν η έκφραση αυτού στην κοινωνία, κι επίσης την προβολή και διάδοση του Ελληνισμού ως οικουμενική αξία.

Τη διετία 2013-2015, διετέλεσε μέλος στο Δ.Σ. του Συλλόγου Υπερπροσωπικής Ψυχολογίας “Σύνθεσις”.

To 2014, διετέλεσε μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Συνεδρίου Υπερπροσωπικής Ψυχολογίας EUROTAS 2014, το οποίο διεξήχθη στην Γεωργιούπολη Χανίων.
Σε αυτό το συνέδριο, παρουσίασε την πρωτότυπη ερευνητική εργασία: «Ησυχασμός στην Ορθόδοξη Παράδοση: το μονοπάτι προς την Καρδιά».

Tο ίδιο έτος, επιμελήθηκε και διόρθωσε την, από την αγγλική στην ελληνική, μετάφραση του βιβλίου “Προσωπική Ασφάλεια: Ένας οδηγός για κάθε Πολίτη” της Εγκληματολόγου & Δασκάλας Πολεμικών Τεχνών Κατερίνας Λουκοπούλου.

Από το 2016 είναι μέλος στην Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.) Μελίτακες (  WebsiteΣελίδα Facebook  ), με σκοπό την προώθηση της Αγροοικολογίας, την διάδοση των παραδοσιακών σπόρων και της φυσικής καλλιέργειας.

Τέλος, από το 2006 έως και σήμερα έχει μιλήσει σε διάφορα συνέδρια, σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία στην Αττική, τη Χαλκίδα, την Κρήτη.

Η εργασία του έχει προβληθεί σε διάφορα περιοδικά, όπως ο “Ταχυδρόμος”, “Focus”, “Real Simple” κ.α., και τηλεοπτικές εκπομπές: της Μπίλιω Τσουκαλά «Έχει Γούστο» (ΕΤ-1), του Νικολάου Βασιλάκου «Ψηφιακή Ελλάδα» (ΕΤ-1), της Φωτεινής Γεωργίου «Υγιεία Πάνω απ’ Όλα» (ΑΝΤ-1).

Τέλος, εμφανίστηκε σε τρείς τηλεοπτικές εκπομπές της Εύας Ντελιδάκη «Πάνω απ’ Όλα η Υγεία μας» (ΚΡΗΤΗ TV) «Η Αρμονία που Οδηγεί στην Υγεία», «Επανασύνδεση», «Παιδεία: Η Τέλεια Θεραπεία», στην εκπομπή «Πρώτη Θέση» με τον Κώστα Συλιγάρδο (Creta TV) και σε δύο εκπομπές της Ανδριανής Αγγελιδάκη (ΚΡΗΤΗ TV).

Μάθετε Περισσότερα

HeartPaedia

Μάθετε Περισσότερα

Η Πρόκληση Σου