Καθώς το 2021 ξεδιπλώνεται, η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να εξελίσσεται σε όλο τον κόσμο, απομακρύνοντας ανθρώπους από τους αγαπημένους τους, στερώντας ανθρώπινες ζωές, δημιουργώντας οικονομικές δυσκολίες και αναπόφευκτα, σκληρά προβλήματα.

Επιπλέον, η πείνα, η μετανάστευση και η κλιματική αλλαγή επηρεάζουν εκατομμύρια ανθρώπων. Αυτές και πολλές άλλες προκλήσεις είναι ταπεινωτικές, ενώ επιπλέον μας ωθούν να συνειδητοποιήσουμε ότι χρειάζεται επιτέλους να συνεργαστούμε, και να δείξουμε περισσότερο ενδιαφέρον για να βρούμε λύσεις από κοινού.

Η ταχύτητα του αυξανόμενου στρες και του χάους αφυπνίζει περισσότερους ανθρώπους και τους οδηγεί στην κατανόηση/συνειδητοποίηση ότι είναι εξαιρετικά ωφέλιμο να αρχίσουμε να βελτιώνουμε τις σχέσεις μεταξύ μας, μέσω της συνεργασίας και της συμπόνιας.
Αυτό απαιτεί να ανοίξουμε τις καρδιές μας και να δεσμευτούμε να αντιμετωπίζουμε τους άλλους με τον ίδιο τρόπο θέλουμε να μας αντιμετωπίζουν.
Όσο περισσότερο αληθινή φροντίδα ρέει από τον ένα για τον άλλο μέσα από τις αλληλεπιδράσεις μας, τόσο “διαλύονται τα συσσωρευμένα σύννεφα” και οι καταπιεσμένες ενέργειες που δημιουργούνται από την κοινωνική απομόνωση, που παρατείνει τη στασιμότητα/αναστέλλει την πρόοδο στο πλαίσιο της κατάστασης που αντιμετωπίζουμε.
Μαζί μπορούμε να διαλύσουμε τη “χιονόμπαλα του συσσωρευμένου στρες”, αλλά η διαδικασία χρειάζεται να ξεκινήσει σε ατομικό επίπεδο, μέσα μας, αντί να περιμένουμε από τους άλλους και να τους κατηγορούμε για απραξία.

Ωστόσο, ακόμη και εν μέσω του χάους και της δυσαρμονίας, η επιθυμία για περισσότερη φροντίδα και συνεργατική αλληλεπίδραση αυξάνεται σε ολόκληρο τον πλανήτη και οι άνθρωποι αισθάνονται μεγαλύτερη άνεση μιλώντας για την ανάγκη τους για αγάπη.
Η βαθύτερη φροντίδα, η καλοσύνη, η συμπόνια και η συνεργασία αποτελούν ισχυρές εκδηλώσεις αγάπης. Η μετάδοση ή η ακτινοβόληση αυτών των μεταμορφωτικών ενεργειών της καρδιάς στο πεδίο της συνειδητότητας βοηθά στην αφύπνιση και την επιτάχυνση της συνεργασίας και της ενότητας που απαιτείται για την εξεύρεση λύσεων.

Όπως είπαμε στο πρόσφατο μας άρθρο Special Care Focus:”(Ειδικής Προσωπικής Φροντίδας) : Εξαντλούμε κάθε δυνατό τρόπο προσπαθώντας να βρούμε την ευτυχία και την ειρήνη χωρίς να ανοίγουμε τις καρδιές μας για να συνδεθούμε μεταξύ μας, μέσω της καλοσύνης, της συνεργασίας και του σεβασμού των πολιτιστικών και πολιτικών μας διαφορών.
Ξεχνάμε ότι αυτή είναι μια εργασία για την αγάπη, που δεν μπορεί να υποκατασταθεί.

Υπάρχουν πολλά προσωπικά και συλλογικά οφέλη από την πρακτική της συνειδητής ακτινοβόλησης της αγάπης.
Η πρακτική ακτινοβόλησης της αγάπης, βοηθά στην βελτίωση της διακριτικής και της συλλογιστικής μας ικανότητας. Είναι ωφέλιμο να ασκούμαστε στην πρακτική ακτινοβόλησης της αγάπης όσο συχνά μπορούμε – σε ανθρώπους, καταστάσεις ή ζητήματα – κατά τη διάρκεια και μεταξύ των δραστηριοτήτων μας και ενώ ξεκαθαρίζουμε τις επιλογές και τις αποφάσεις μας.

Η εξάσκηση της μετάδοσης της αγάπης σε κάθε περιβάλλον στο οποίο εισερχόμαστε/βρισκόμαστε, δημιουργεί περισσότερη υπομονή, ικανότητα ανάκαμψης και ροή στις αλληλεπιδράσεις μας.
Η ακτινοβόληση της αγάπης και της συμπόνιας συμβάλλει στη δημιουργία συνοχής στο μυαλό και τα συναισθήματα, γεγονός που αυξάνει την πρόσβαση στην διαισθητική καθοδήγηση και τη διακριτική ικανότητα της καρδιάς μας. Η δημιουργία συνοχής υποστηρίζει την ικανότητά μας να διαχειριστούμε το αυξημένο πλανητικό στρες με λιγότερο άγχος και πιο ισορροπημένες και αποτελεσματικές επιλογές.
Η ακτινοβόληση της αγάπης απαλύνει το ενεργητικό πεδίο γύρω μας, διευκολύνοντας τους άλλους να έχουν πρόσβαση στις καρδιές τους και να βιώσουν βαθύτερη συνοχή και γνήσια σύνδεση.
Ως αποτέλεσμα, υπάρχει περισσότερη αρμονία και λιγότερη ανησυχία/στρες στις σχέσεις μας, κάτι το οποίο είναι πολύτιμο, ιδιαίτερα τώρα.

Όταν ασκείστε στην ακτινοβόληση της αγάπης, μπορεί να μην αισθάνεστε πάντα την αγάπη. Η αίσθηση διαμορφώνεται σταδιακά & εν καιρώ, αλλά αυτό είναι το φυσιολογικό. Η ειλικρινής πρόθεσή σας είναι αυτή η οποία τελικά αυξάνει το επίπεδο της αποτελεσματικότητάς σας και θέτει μια βάση ώστε η διαδικασία ακτινοβόλησης της αγάπης να γίνεται περισσότερο αυθόρμητα.

Υπάρχουν αμέτρητα περισσότεροι λόγοι για τους οποίους η ακτινοβόληση της αγάπης είναι αποτελεσματική/ωφέλιμη. Καθώς εξασκούμαστε στην ακτινοβόληση της αγάπης ατομικά ή συλλογικά, δημιουργείται ένα περιβάλλον υψηλότερης δονητικότητας καρδιακής ενέργειας, που μπορεί να ενισχύσει τη δόνηση της ενότητας και της συνεργασίας, ακόμα και όταν αυτό μοιάζει ακατόρθωτο.
Γι ‘αυτό βλέπουμε περισσότερες ομάδες να οργανώνουν διαδικτυακές εκδηλώσεις με συμμετοχές από χιλιάδες ανθρώπους, με σκοπό να μεταδώσουν αγάπη και συμπόνια στην ανθρωπότητα και τον πλανήτη.
Η αποτελεσματικότητα της συλλογικής καρδιακής δύναμης βρίσκεται ακόμη στα αρχικά της στάδια – ωστόσο αυξάνεται λόγω του αυξανόμενου στρες και της απελπιστικής ανάγκης για εξεύρεση λύσεων, τις οποίες το μυαλό από μόνο του, χωρίς την καρδιά, δεν μπορεί να προσφέρει.

“Care Focus”( Προσωπική Ειδική Φροντίδα): Ενίσχυση της δόνησης της ενότητας και της συνεργασίας

  • Επικεντρωθείτε στην καρδιά σας και εισπνεύστε το αίσθημα της αγάπης ή της εκτίμησης που έχετε για κάποιον ή για κάτι για το οποίο νοιάζεστε. Η καρδιακή ενέργεια αυξάνει την αποτελεσματικότητα της πρόθεσής σας στην πρακτική “Care Focus”.
  • Νιώστε την καρδιά σας να συνδέεται με ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη που μεταδίδουν αγάπη και συμπόνια στο ενεργειακό πεδίο, για να ενισχύσουν τη δόνηση της ενότητας και της συνεργασίας και να μειώσουν το συλλογικό άγχος και τον πόνο.
  • Στη συνέχεια, ας ακτινοβολήσουμε συλλογικά την αγάπη και τη συμπόνια για να μειώσουμε την κοινωνική απομόνωση, τον φόβο και το διαχωρισμό που κρύβεται πίσω από την “τρομοκρατία του εγκλεισμού”. Οραματιστείτε άτομα και ηγέτες με διαφορετικές προκαταλήψεις και πεποιθήσεις να ενώνονται και να συνεργάζονται για να βρουν νέες λύσεις.
    (Ας το κάνουμε αυτό καθημερινά για λίγο, όσο μπορούμε).
  • Τώρα ας ακτινοβολήσουμε την αγάπη και τη συμπόνια σε όλους τους ανθρώπους που υποφέρουν από την πανδημία.
  • Κλείνοντας ζητείστε από την καρδιά σας να κατευθύνει μέρος της συλλογικής αγάπης από το “Care Focus” σε συγκεκριμένες στρεσογόνες περιοχές και σε άτομα για τα οποία νοιάζεστε.

Ας συνειδητοποιήσουμε ότι η βαθύτερη σύνδεση με τη δική μας καρδιά και με τις καρδιές των άλλων είναι αυτή η οποία θα συμβάλλει στο σχεδιασμό νέων διαισθητικών λύσεων για προσωπικές, κοινωνικές και παγκόσμιες προκλήσεις.

Πηγή

Εάν πιστεύετε ότι οι φίλοι, η οικογένεια ή και οι συνεργάτες σας θα επωφεληθούν από αυτό το άρθρο, θα εκτιμούσαμε αν θα μπορούσατε να τους το κοινοποιήσετε.

All rights reserved HeartPaedia & Nikolaos Magalios

Θέλεις να αλλάξεις κι όμως συνεχώς το αναβάλεις; Τί είναι αυτό που σε εμποδίζει;

Ήρθε η στιγμή να σου στείλουμε εντελώς δωρεάν, το νέο μας e-book!
"Αναλαμβάνω τον Εαυτό μου"

Αναγνώρισε σήμερα τους λόγους που μας κάνουν να προβάλλουμε αντίσταση στις αλλαγές, και μάθε έυκολα πως να εστιάζεις στα βασικά βήματα της κάθε αλλαγής!