Καθώς η πανδημία του κορωνοϊού (COVID-19) επεκτείνεται σε περισσότερες από 100 χώρες, είναι προφανές ότι ο φόβος και το στρες, λόγω της αβεβαιότητας που κυριαρχεί, αυξάνονται έντονα.

Ο σκοπός της Ειδικής Προσωπικής Φροντίδας (Care Focus) που ακολουθεί, είναι για να σας βοηθήσουμε να μετατρέψετε την ένταση του προσωπικού φόβου σε μια περισσότερο γειωμένη στάση και σε διαχειρίσιμο αίσθημα, το οποίο, σε αντίθεση με τον φόβο, μας συνδέει βαθύτερα με τη διαίσθηση της καρδιάς μας.
Αυτό εξασφαλίζει πιο καθαρή σκέψη, αποτελεσματική διάκριση και ικανότητα λήψης αποτελεσματικότερων αποφάσεων σε περιόδους αβεβαιότητας και γρήγορων αλλαγών. Πολλοί άνθρωποι ωφελήθηκαν από αυτήν την πρακτική, όταν αποφάσισαν ότι κουράστηκαν να επιτρέπουν στο φόβο να καταστέλλει την ισχύ και τη δύναμη της αληθινής ύπαρξής τους.
Γνωρίζουμε ότι ο φόβος μπορεί να εξυπηρετήσει έναν σκοπό, να μας βοηθήσει να λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα, όποτε χρειάζεται, αλλά ο παρατεταμένος, εξαιρετικά ενισχυμένος φόβος μπορεί να επιδεινώσει τους δύο πιο σημαντικούς σκοπούς μας: τη διατήρηση της υγείας και τη διαύγειας του νου.

Σύμφωνα με ερευνητικές μελέτες, η εξισορρόπηση της ενεργειακής φύσης του νου και των συναισθημάτων μας, όταν εστιάζουμε σε αισθήματα συμπόνιας και φροντίδας για τους άλλους και για εμάς, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Ωστόσο, η υπερβολική ανησυχία, το στρες ή ο φόβος αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, και επιπρόσθετα, μας καθιστούν όλο και πιο ευάλωτους σε ιούς και ασθένειες. Ο φόβος μας αποδυναμώνει, ενώ, αντίθετα, η στάση της διαχειρίσιμης ανησυχίας, μας κάνει περισσότερο υπεύθυνους, αναφορικά με τη διανοητική και συναισθηματική μας φύση: και παρέχει ευκολότερη πρόσβαση στη διαισθητική καθοδήγηση και τις πιο σημαντικές επιλογές μας. Ο φόβος διακόπτει αυτήν τη σύνδεση, για γειωμένη κατεύθυνση, ιδιαίτερα τις στιγμές που την χρειαζόμαστε περισσότερο.

Καθώς παρακολουθούμε τις ειδήσεις, είναι χρήσιμο να τις προσλαμβάνουμε μέσω της στάσης της διαχειρίσιμης ανησυχίας, για να ελαττώνουμε την επίδραση του φόβου. Να είστε υπομονετικοί: οποιαδήποτε πρόοδος κατά την αντιμετώπιση του φόβου είναι σημαντική πρόοδος. Η διαχειρίσιμη ανησυχία είναι μια ψυχική και συναισθηματική κατάσταση, η οποία μας επιτρέπει να ενημερωνόμαστε, ενώ μας προστατεύει από τη “μόλυνση” και την εξασθένηση από τον συναισθηματικό ιό της ορμής του φόβου.
Η παρακάτω πρακτική “ Care Focus” (Ειδικής Φροντίδας) μπορεί να μας βοηθήσει να γίνουμε προοδευτικά πιο δυνατοί και σίγουροι όταν αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις του φόβου και του έντονου στρες. Μην τα παρατάτε. Στην αρχή μπορεί να φαίνεται πιο δύσκολο. Κάντε το με την καρδιά σας και θα δείτε αποτελέσματα. Η αυτοσυμπόνια και η υπομονή επιταχύνουν την πρόοδό σας στη διαχείριση του φόβου.

Η ακτινοβόλιση της συμπονετικής φροντίδας προς τον εαυτό σας και προς τους άλλους, συμβάλλει στον κατευνασμό της αυξημένης ψυχικής και συναισθηματικής ενέργειας, η οποία αυξάνει τις δυναμικές του φόβου πέρα από το επίπεδο που φαίνεται διαχειρίσιμο.
Μπορούμε να αλλάξουμε αυτά τα πρότυπα συμπεριφοράς. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον ιό ως ευκαιρία εξάσκησης, για να ανακτήσουμε επιτέλους τη δύναμή μας, μειώνοντας τον φόβο μας και μετατρέποντάς τον στη διαχειρίσιμη ανησυχία, η οποία μας συνδέει με πιο ευφυείς επιλογές και ενέργειες. Η στάση της διαχειρίσιμης ανησυχίας είναι μια συνειδητή και περισσότερο υγιής επιλογή αντικατάστασης του φόβου.

“Care Focus” (Ειδική Προσωπική Φροντίδα) : Αντικατάσταση του Φόβου με τη Διαχειρίσιμη Ανησυχία.

Αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο σε εσάς, να απομονωθείτε, και να ακολουθήσετε τα βήματα μίας 8λεπτης, και απλής τεχνικής του HeartMath®, που μας παρουσιάζει ο Νικόλαος Μαγαλιός, για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Κάντε κλικ στο βίντεο, για να ακούσετε την τεχνική για τη μείωση και την αντιμετώπιση του φόβου, και διαβάστε παρακάτω αναλυτικά, τα βήματα της.

Το εργαλείο είναι σκόπιμα απλό, αλλά αποτελεσματικό.

1) Αναπνέοντας με χαλαρό ρυθμό, φανταστείτε ότι εισπνέετε από την περιοχή της καρδιάς ή του στήθους σας, και ότι ο νους και τα συναισθήματα ησυχάζουν με κάθε αναπνοή. (Τα συναισθήματα ηρεμίας συμβάλλουν στη δημιουργία «χώρου», ο οποίος επιτρέπει τη διαισθητική πρόσβαση σε σαφέστερη διάκριση και ορθότερες επιλογές, κατά την αξιολόγηση των περιστάσεων).

2) Καθώς αναπνέετε, οραματιστείτε την ψυχική και συναισθηματική ηρεμία και επιτρέψτε στην ενέργεια αυτή να ρεύσει στον νου και σε όλα τα κύτταρα σας. Διατηρήστε συνειδητά στην καρδιά σας την πρόθεση να μετασχηματίσετε τα συναισθήματα του άγχους ή του φόβου σε συναισθήματα διαχειρίσιμης ανησυχίας. Η εξάσκηση θα αυξήσει την ικανότητά σας να διατηρείτε αισθήματα φροντίδας και συμπόνιας μπροστά στις προκλήσεις της ανθρωπότητας, χωρίς όμως να ”αποστραγγίζετε” το δικό σας ενεργειακό σύστημα. Θυμηθείτε, η παραμικρή πρόοδος είναι σημαντική κατά την εργασία απελευθέρωσης του φόβου. Να είστε υπομονετικοί.

3) Ολοκληρώνοντας, ας ακτινοβολήσουμε συμπόνια, φροντίδα και ησυχία στο παγκόσμιο ενεργειακό πεδίο, έτσι ώστε να απελευθερώσουμε το φόβο και να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας να προβαίνουν σε εξυπνότερες, και λιγότερο αγχωτικές επιλογές, μέσα από την αντιληπτική θέση και τη στάση της διαχειρίσιμης ανησυχίας. Από αυτή τη στάση, οι άνθρωποι είμαστε πιο υπεύθυνοι και παύουμε να είμαστε πιόνια του φόβου και της διανοητικής “κατάρρευσης”. Η πανδημία αποτελεί ιδανική περίσταση για την εξάσκηση αυτής της αποτελεσματικής πρακτικής, ώστε να μεταμορφώσουμε τους φόβους και το άγχος, τα οποία καταστέλλουν μεγάλο μέρος της δύναμης της ζωής μας και της δυνατότητάς μας να δημιουργήσουμε μια καλύτερη ζωή.

Μπορείτε να συνεχίσετε να ασκείστε σε αυτήν την τεχνική, για πέντε λεπτά κάθε μέρα, για να συμβάλλεται στην αύξηση του επιπέδου του ενεργειακού πεδίου που περιβάλλει εσάς, την οικογένειά σας και τον πλανήτη μας.

Εάν πιστεύετε ότι οι φίλοι, η οικογένεια και οι συνεργάτες σας θα επωφεληθούν από το άρθρο “Care Focus” (Ειδική Προσωπική Φροντίδα), θα εκτιμούσαμε αν θα μπορούσατε να τους το κοινοποιήσετε.

Πηγή

All rights reserved HeartPaedia & Nikolaos Magalios

Θέλεις να αλλάξεις κι όμως συνεχώς το αναβάλεις; Τί είναι αυτό που σε εμποδίζει;

Ήρθε η στιγμή να σου στείλουμε εντελώς δωρεάν, το νέο μας e-book!
"Αναλαμβάνω τον Εαυτό μου"

Αναγνώρισε σήμερα τους λόγους που μας κάνουν να προβάλλουμε αντίσταση στις αλλαγές, και μάθε έυκολα πως να εστιάζεις στα βασικά βήματα της κάθε αλλαγής!