Ο Νικόλας, μας μιλά για τα “Μαθηματικά της Καρδιάς” και την καρδιακή συνοχή (cardiac coherence). Ο όρος αυτός περιγράφει τον τρόπο που λειτουργεί η καρδιά μας όταν το άτομο βιώνει παρατεταμένα θετικά συναισθήματα. Τότε όλα τα συστήματα του οργανισμού μας, και τα όργανα μας, τείνουν να λειτουργούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο Νικόλας Μαγαλιός είναι εκπαιδευτής προσωπικής ανάπτυξης. Είναι ένας άνθρωπος πολύ ξεχωριστός. Βαθιά καλλιεργημένος και με γνώση για την ανθρώπινη ύπαρξη.

Μαζί του μιλάμε για τις ξεχωριστές ιδιότητες της καρδιάς, τα θετικά συναισθήματα και πως μπορούμε να εκπαιδεύσουμε την καρδιά μας για να ευχαριστιόμαστε τη ζωή μας.

Οι έρευνες για τα θετικά συναισθήματα, οι οποίες τα τελευταία χρόνια είναι όλο και πιο εντατικές, έχουν αρχίσει να μας δίνουν αντικειμενικές αποδείξεις οτι τα θετικά συναισθήματα μπορεί να αποτελούν το κλειδί στην ευνοϊκότερη λειτουργία του ανθρώπου, επηρεάζοντας όλες τις πλευρές της ανθρώπινης φύσης.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα θετικά συναισθήματα:

– βελτιώνουν την υγεία και αυξάνουν τη μακροζωία

– αυξάνουν τη γνωστική ευελιξία και δημιουργικότητα

– συμβάλλουν στη διεύρυνση της αντίληψης και στην καινοτόμο επίλυση προβλημάτων

– προωθούν τη χρησιμότητα, τη γενναιοδωρία και την αποτελεσματική συνεργασία

Δείτε πόσο απλά τα περιγράφει ο Νικόλας στην συνέντευξη που κάναμε για την εκπομπή “Ανδριανή” στην Κρήτη Tv. Η ουσία της καρδιακής συνοχής μακρυά από το στρεσογόνο moto “Always think possitive”, που μόνο να παραπλανήσει μπορεί το άτομο για το ποια είναι τα πραγματικά συναισθήματα που βιώνει.

Πηγή Άρθρου www.neakriti.gr

All rights reserved HeartPaedia & Nikolaos Magalios

Θέλεις να αλλάξεις κι όμως συνεχώς το αναβάλεις; Τί είναι αυτό που σε εμποδίζει;

Ήρθε η στιγμή να σου στείλουμε εντελώς δωρεάν, το νέο μας e-book!
"Αναλαμβάνω τον Εαυτό μου"

Αναγνώρισε σήμερα τους λόγους που μας κάνουν να προβάλλουμε αντίσταση στις αλλαγές, και μάθε έυκολα πως να εστιάζεις στα βασικά βήματα της κάθε αλλαγής!