Ανδρέας Ίντρα, πρωταθλητής στο μοντέρνο πένταθλο, καθηγητής φυσικής αγωγής και δημιουργός του SPORT 4ALL PROJECT:

“Με τον Νίκο γνωριστήκαμε όταν προετοιμαζόμουν να συμμετάσχω στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 στην Αθήνα. Η συνεργασία μας ξεκίνησε με τη συμμετοχή μου στο πρόγραμμα «5+1 Συνεδρίες» για την Κορυφαία Απόδοση. Εκεί γνώρισα τις τεχνικές του HeartMath, τις οποίες και εφάρμοσα και στα πέντε αθλήματα του Μοντέρνου Πεντάθλου: τρέξιμο, κολύμβηση, ξιφασκία, ιππασία και σκοποβολή.

Εντυπωσιάστηκα όταν συνειδητοποίησα ότι μπορώ να εφαρμόζω τις τεχνικές την ώρα της προπόνησης καθώς και την ώρα του αγώνα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό ιδίως σε αθλήματα που απαιτείται η μέγιστη εστίαση και ταυτόχρονα εσωτερική ηρεμία, όπως στη σκοποβολή, την ιππασία και την ξιφασκία.

Η εκπαιδευτική διαδικασία είναι ευχάριστη, απλή και άμεσα εφαρμόσιμη. Μου προσέφερε τη δυνατότητα να έρχομαι σύντομα σε επαφή με τον πυρήνα μου και έτσι να μπορώ να διαχειρίζομαι αποτελεσματικά τις σωματικές λειτουργίες και αισθήσεις μου. Βελτίωσα την ικανότητά μου να χαλαρώνω αποτελεσματικά, να συγκεντρώνομαι γρήγορα και να διαχειρίζομαι την κόπωση. Και φυσικά, καθώς έμαθα να διαχειρίζομαι τα συναισθήματά μου και το στρες στην αθλητική μου ζωή, μπορούσα να τα διαχειριστώ και στην προσωπική κι επαγγελματική μου ζωή.

Όσον αφορά τον Νίκο, καταρχάς ο τρόπος που διδάσκει είναι ζωντανός και εκφραστικός, και η μάθηση γίνεται απόλαυση! Αυτά που διδάσκει τα γνωρίζει εις βάθος, καθότι αποτελούν για τον ίδιο τρόπο ζωής. Έχοντας τέτοια πείρα στην εφαρμογή και τη διδασκαλία των τεχνικών του HeartMath, καθώς και πολλών άλλων μεθόδων, με καθοδήγησε να συνειδητοποιήσω πώς να ενεργοποιώ την νοημοσύνη της καρδιάς, υπερβαίνοντας τις παγίδες και τους νοητικούς περιορισμούς. Όλη αυτή η εκπαίδευση είναι πλέον παρακαταθήκη μου και την εφαρμόζω όποτε και όπου υπάρχει ανάγκη για ανάκαμψη. Πλέον, είμαστε καλοί φίλοι και συνεργάτες”!

Ο Ανδρέας Ίντρα είναι καθηγητής φυσικής αγωγής και πρωταθλητής στο μοντέρνο πένταθλο επί σειρά ετών. Έχει ασχοληθεί με διάφορα αθλήματα, σωματικές δραστηριότητες και συστήματα, μεθόδους αναπνοής, αυτοβελτίωσης και σύνδεσης του νου με το σώμα. Είναι ο δημιουργός του SPORT 4ALL PROJECT, μέσω του οποίου προσφέρει σε ανθρώπους, κάθε ηλικίας και επιπέδου, τη δυνατότητα να ασκηθούν σωματικά με τρόπο που να ωφελείται το σώμα, ο νους και το πνεύμα.

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Αντρέα Ίντρα που μοιράστηκε μαζί μας τις εντυπώσεις του από τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα «5+1 Συνεδρίες» για την Κορυφαία Απόδοση!

All rights reserved HeartPaedia & Nikolaos Magalios

Θέλεις να αλλάξεις κι όμως συνεχώς το αναβάλεις; Τί είναι αυτό που σε εμποδίζει;

Ήρθε η στιγμή να σου στείλουμε εντελώς δωρεάν, το νέο μας e-book!
"Αναλαμβάνω τον Εαυτό μου"

Αναγνώρισε σήμερα τους λόγους που μας κάνουν να προβάλλουμε αντίσταση στις αλλαγές, και μάθε έυκολα πως να εστιάζεις στα βασικά βήματα της κάθε αλλαγής!