Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται εάν η ανθρωπότητα μπορεί ποτέ να βρει κοινό έδαφος και ειρήνη. Βλέπουν πολωτικές πεποιθήσεις και ενέργειες που υποκινούν βία. Ωστόσο, βλέπουν επίσης χιλιάδες ανθρώπους να βάζουν στην άκρη τις διαφορές τους, και να εργάζονται με ενότητα, όταν συμβαίνουν γεγονότα πέρα από τον ανθρώπινο έλεγχο

Είτε παρακολουθώντας με κοινό δέος και ευγνωμοσύνη την ολική έκλειψη ηλίου στις ΗΠΑ, είτε βοηθώντας συμπονετικά αγνώστους κατά τη διάρκεια καταστροφικών πλημμυρών στο Τέξας, το Νεπάλ και την Ινδία, είτε ελευθερώνοντας εγκλωβισμένους συνανθρώπους μας από τους σεισμούς στο Μεξικό ή τους καταστροφικούς τυφώνες του Ειρηνικού, πολλά είναι τα παραδείγματα εκείνα, όπου η δύναμη της καρδιάς υπερνικά τις διαφορές μας.

Καθώς πλησιάζει η 21η Σεπτεμβρίου, διεθνής Ημέρα της Ειρήνης, γίνεται όλο και πιο σαφές σε περισσότερους ανθρώπους ότι βάζουν ένα λιθαράκι στο κτίσμα της κοινής ευημερίας, όταν προτάσσουν πράξεις από καρδιάς και δρουν συνεργατικά με καλοσύνη, συμπόνια και αποδοχή. Καθώς ανοίγουμε τις καρδιές μας και προσφέρουμε τη φροντίδα μας, όχι μόνο αυξάνουμε τη δική μας ατομική συνειδησιακή δόνηση όπως και τη συλλογική, αλλά και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για ευκολότερη εξεύρεση λύσεων, με σκοπό την ειρήνη.

Δονήσεις χαμηλότερου επιπέδου, όπως όταν από καιρό σε καιρό νιώθουμε απογοητευμένοι, θυμωμένοι, επικριτικοί ή εκδικητικοί, αποτελούν μέρος της ύπαρξης του ανθρώπου. Αν επιτρέψουμε σε αυτά τα συναισθήματα χαμηλών δονήσεων να υπερισχύσουν, τότε δημιουργούνται προϋποθέσεις για την έξαρση διαχωρισμού και, τελικά, πόλωσης. Όμως, μπορούμε να αυξήσουμε το δονητικό μας ρυθμό με συναισθήματα όπως η αγάπη, η φροντίδα, η συμπόνια, η καλοσύνη, η ευγνωμοσύνη και η συγχώρεση. Καθώς περισσότεροι άνθρωποι αυξάνουν συνειδητά τη δονητική τους κατάσταση εξασκούμενοι σε αυτές τις καρδιακές ποιότητες, εμπνέουν ακόμα περισσότερους ανθρώπους να κάνουν το ίδιο. Αυτές οι υψηλότερες δονητικές καρδιακές ποιότητες είναι ιδιαίτερα μεταδοτικές, από τη στιγμή που θα τις ενσωματώσουμε στην καθημερινότητά μας ως τρόπο ζωής.

Μαζί μπορούμε να ανοίξουμε τις καρδιές μας και να συν-δημιουργήσουμε μια αποτελεσματική και ειρηνική ώθηση προς την κοινή ευημερία. Αυτό είναι ένα απαραίτητο βήμα για να απελευθερώσουμε τη συλλογική μας δημιουργικότητα για συνεκτικές λύσεις και διαισθητική καθοδήγηση για να φανερώσουμε έναν κόσμο στον οποίο μπορούμε όλοι να ευδοκιμήσουμε, σεβόμενοι τις διαφορές μας. Η ειρήνη είναι μια ολοκλήρωση, που προέρχεται από την αύξηση των καρδιακά ελεγχόμενων επιλογών μας. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για την πρακτική της αγάπης, της καλοσύνης και της αποδοχής, για την κοινή μας ευημερία.

Εστίαση στην φροντίδας: Αυξάνοντας την ατομική και συλλογική μας δόνηση
  1. Επικεντρωθείτε στην καρδιά για μερικά λεπτά και αναπνεύστε τα συναισθήματα της αγάπης, της ευγένειας και της ευγνωμοσύνης για να αυξήσετε τις δονήσεις σας. Αυτό αυξάνει την αποτελεσματικότητα της μετάδοσης.
  2. Τώρα οραματιστείτε μια αυξανόμενη δυναμική ειρηνικής συνεργασίας, όπου τα άτομα και οι κοινότητες αναλαμβάνουν την ευθύνη για τη συν-δημιουργία μιας «προοδευτικής πραγματικότητας», αυξάνοντας την αγάπη, την καλοσύνη και την συμπόνια τους για τον συνάνθρωπο και για όλη την ανθρωπότητα.
  3. Ας οραματιστούμε τους ηγέτες που συνεργάζονται για να επιτύχουν ειρηνική επίλυση πολέμων και δυνητικά εμπόλεμων κρίσεων, καθώς και να απαλύνουν τον πόνο όσων βιώνουν μεταπολεμικούς λιμούς.
  4. Στη συνέχεια εκπέμψτε την αγάπη, τη φροντίδα και τη συμπόνια που νιώθετε σε όλους τους ανθρώπους που υποφέρουν από πλημμύρες, πυρκαγιές, λιμό, τρομοκρατία, σεισμούς, εκτοπισμό και άλλους παγκόσμιους στρεσογόνους παράγοντες, όπως σας κατευθύνει η καρδιά σας.

Πηγή

All rights reserved HeartPaedia & Nikolaos Magalios

Θέλεις να αλλάξεις κι όμως συνεχώς το αναβάλεις; Τί είναι αυτό που σε εμποδίζει;

Ήρθε η στιγμή να σου στείλουμε εντελώς δωρεάν, το νέο μας e-book!
"Αναλαμβάνω τον Εαυτό μου"

Αναγνώρισε σήμερα τους λόγους που μας κάνουν να προβάλλουμε αντίσταση στις αλλαγές, και μάθε έυκολα πως να εστιάζεις στα βασικά βήματα της κάθε αλλαγής!